Yemek.com
En Enerjik Öğün:

Ev Yapımı Granola Tarifi

Vakitsizlikten yakınıyor, günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı hep atlıyoruz. Haklıyız bir yerde. İş, okul, bir yere yetişme telaşı içerisinde bırakın kahvaltı hazırlamaya, yemeye dahi pek vaktimiz kalmıyor. O uzun uzadıya yaptığımız kahvaltılar bu nedenle haftanın son günlerine kalıyor. Halbuki kahvaltı, günlük enerji ihtiyacımızı bize veren en değerli öğün.

Bu öğünü atladığımızda enerjimiz çabucak düşüyor, metabolizma hızımız yavaşlıyor ve daha hızlı acıkıyoruz. Hem kahvaltıyı atlamamak, hem de zamandan tasarruf etmek adına yiyebileceğiniz en nefis şeylerin başında granola geliyor. İsmini son zamanlarda daha bir sıklıkla duyduk, dolaplarımızın yeni simalarından sayılır kendisi. Biraz da mesafeli duruyoruz ona. Ama evde kolaylıkla hazırlayabilir, bir kavanozun içine saklayabilir, hafta içi kahvaltılarımızı, gün içinde ara öğünlerimizi onunla şenlendirebiliriz.

İçindeki kuru meyveler, kuru yemişler ve yulafla enerjimizi tavan yapıyor. Bal, tarçın ve pekmez ilavesiyle tatlı ihtiyacımızı gideriyor. Sütle, yoğurtla, tazecik meyvelerle birleştirip, renk renk kaseler hazırlamak ise tamamen size kalmış. Günün en enerji dolu öğünü için hazırlayın malzemelerinizi.

KALORİ:1 porsiyon için191/kcal
1 porsiyon için;
  • 5 gram protein
  • 17 gram karbonhidrat
  • 11 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 orta boy kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı
  • 3 yemek kaşığı çiğ badem
  • 5 yemek kaşığı goji berry
  • 1 çay bardağı fındık
  • 3 yemek kaşığı günkurusu kayısı (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı kurutulmuş erik (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Ev Yapımı Granola Tarifinin Püf Noktası

Kullanacağınız kuru yemişlerin çiğ olmasına özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir kesme tahtasını fındığı, kajuyu, cevizleri ve bademleri alın ve bir bıçakla doğrayıp, derince bir kaseye alın.

  2. Üstlerine yulafı, balı ve tarçını ekleyin. Elinizle bu karışımı iyice karıştırın.

  3. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine güzelce yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika fırınlayın. 5 dakikanın sonunda çıkarıp kaşıkla karıştırın ve tekrar 5 dakika daha fırınlayın.

  4. Eğer daha kavruk seviyorsanız fırınlama süresini uzatabilirsiniz. Diğer yemişleri de doğrayın ve bir kenara ayırın.

  5. Fırından aldığınız karışım biraz soğuduktan sonra, doğradığınız yaş yemişlerle karıştırın ve tamamen soğuduktan sonra bir kavanoza koyup saklayın. İster sütle ister yoğurtla tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Ev Yapımı Granola Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz içerisine kabak çekirdeği içi, dut kurusu, turna yemişi, kuru kayısı gibi başka kuru meyvelerde ekleyebilirsiniz. Granolayı, yoğurt ya da sütle afiyetle tüketebilirsiniz.