Yemek.com
Ekmek Kadayıfı Niyetine:

Etimek Tatlısı Tarifi

Kat kat, çok nefis bir lezzet olan ve tatlı tarifleri arasında çok ayrı bir yerde bulunan etimek tatlısını, tarifinde yer alan malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Hem her zaman kızarmış ekmek yemek olmaz, şimdi söz kızarmış ekmek tatlısı, etimekli tatlı olarak da bilinen etimek tatlısında. 

Merak ediyorsanız, krem şantili etimek tatlısının şerbetinden malzemelerine nasıl yapıldığını anlattığımız tarifimiz tüm detaylarıyla karşınızda. Etimek tatlısının bu kadar kolay ve pratik bir şekilde hazırlandığını öğrenince çok şaşıracak, bu nefis etimek tatlısını her fırsat bulduğunuzda yapmak isteyeceksiniz.

"Etimek tatlısı nasıl yapılır?" diyenler için tarifimiz sizlerle.. Muhallebili etimek tatlısı şeklinde de bu tarife rastlayabilirsiniz.

Akşama hangi yemek tarifini yapacağınıza siz karar verin, sütlü tatlı tarifiniz bizden. Karşınızda kolay ve enfes etimek tatlısı tarifi!

Etimek tatlısı tarifi videosu burada:

1 dilim için;

  • 6 gram protein
  • 40 gram karbonhidrat
  • 7 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 12 dilim tuzsuz etimek

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3,5 silme yemek kaşığı un
  • 1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 paket vanilya
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet çilek
  • 1 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Etimek Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Muhallebi katını buzdolabında soğuttuktan sonra krem şantiyi tatlının üzerine yaymaya dikkat edin.Tatlıyı uzun süre buzdolabında bekletirseniz daha kolay ve pürüzsüz bir şekilde dilimlenecektir.

Nasıl Yapılır?

  1. Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.

  2. Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin. Ardından şekeri ilave edin.

  3. Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.

  4. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın.

  5. Toz krem şantiyi, süt ile çırpın.

  6. Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın.

  7. Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin.

  8. Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin.

  9. Etimek tatlısı hazır. Dinlenen etimek tatlısını Antep fıstığı tozu ve çilek ile servis edin. Afiyet, bal, şeker olsun!

Etimek Tatlısı Pişirme Önerisi

Karamelize bir şerbet isterseniz toz şekeri kavurduktan sonra sıcak suyla açıp sıcak bir şerbet hazırlayabilirsiniz.

Etimek Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi

Tatlıyı muz ya da çilek dilimleriyle hazırlayabilir, krem şanti katı olmadan da tatlıyı servis edebilirsiniz. Üzerini arzuya göre toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Muhallebinin Kıvamı Tutmazsa Ne Yapılır?

Muhallebinizin kıvamı hep mükemmel kalsın, kesilmesin, yiyenleri kendine hayran bıraksın diye bizim size bir sürü önerimiz var. Bundan sonra tatlılarda hiç kıvam problemi yaşamayacaksınız. İçeriğimize şöyle buyurun: Muhallebinin Kıvamı Tutmazsa Ne Yapılır?

Faydalı Bilgiler: Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Etimek tatlısı için öncelikle şerbetini hazırlayıp ılınması için kenara alın. Bu sırada tuzsuz etimekleri, dikdörtgen bir borcama tek sıra halinde dizin. Ardından ılınan şerbet ile etimekleri ıslatıp şerbeti çekmesini bekleyin. Diğer bir yandan etimek tatlısının muhallebisi için; süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya özütünü bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Şerbetini çeken etimeklerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve güzelce yayın. Son olarak toz krem şantiyi soğuk sütle çırpıp koyu bir krema hazırlayın ve tatlının üzerine yayın.

Faydalı Bilgiler: Etimek Şerbeti Sıcak mı Dökülür Soğuk mu?

Etimek tatlısı yaparken aklınıza gelecek en önemli sorulardan biri "Etimek Şerbeti Sıcak mı Dökülür Soğuk mu?" olacak. Tatlının en önemli püf noktası da şerbetinin ısısı aslında. Hazırlamış olduğunuz şerbet ılındığında etimekleri ıslatıp şerbetini çekmesi için beklemeniz gerekir.