Yemek.com
Yumuşacık Dokusuyla:

Elmalı Süt Pidesi Tarifi

Özellikle göçmen ailelerin sıklıkla tükettiği ve genellikle yayvan tepsiler içesinde hazırlayıp servis ettikleri süt pidesini daha önce denediniz mi? Eğer denediyseniz ve bu lezzetli tatlının tarifini çekirdek aile veya küçük misafir sofralarınıza hazırlamak isterseniz, modern bir dokunuşla yorumladığımız elmalı süt pidesi tarifimizi de denemek isteyeceksiniz. Yumuşacık kıvamı, ağızda dağılan elma dilimleri ve vanilya aromasıyla adeta Fransız pastanelerini, lezzetiyle de çocukluğunuzu hatırlatacak.

Daha önce denemeyenler içinse farklı bir sütlü tatlı tarifi olsun hem de pratik olsun diyenler için mükemmel bir seçim olacak. 15 dakika içinde hazırlayıp fırına vereceğiniz bu lezzet için elmalı süt pidesi tarifini aşağıya bırakıyoruz, afiyetler olsun.

Elmalı süt pidesi tarifinin yapılış aşamalarını videomuzdan izleyebilirsiniz:

KAÇ
KİŞİLİK

9 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

45 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1+1/4 bardak süt (300 ml.)
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 3 adet orta boy elma

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Elma hariç tüm malzemeleri bir kaseye alın. Blender veya mikser yardımıyla karışım pürüzsüz oluncaya dek karıştırın.

     

  2. Elmaları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Dilimleyebildiğiniz kadar ince dilimleyin. Elmaların kararmaması için dilimleme esnasında hazır olanları limonlu su içerisinde muhafaza edin.

     

  3. Limonlu sudan çıkarıp hafifçe kuruladıktan sonra elmaları sıvı karışımın içerisine ekleyip güzelce karıştırın.

  4. 20x20 büyüklüğünde bir fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın ve karışımı kalıbın içine döküp üzerini düzeltin.

     

  5. Isıtmış olduğunuz fırında 190 derecede 45 dakika kadar pişirin. Üzeri hafifçe renk aldıysa fırından çıkarıp dinlenmeye bırakın.

     

  6. İlk sıcaklığı çıkana kadar  oda sıcaklığında yaklaşık 45 dakika dinlendirin ve ardından buzdolabında en az 2 saat daha dinlendirin. Dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.