Yemek.com
Yabancı Tariflerin Favorisi:

Ekşi Krema Tarifi

Ne süzme yoğurt kadar yoğun kıvamlı, ne de krema kadar tatlı. Yediğinizde size her ikisini de hatırlatan nefis bir malzemeden bahsedeceğiz size. Konumuz: Ekşi krema.

Yabancı tariflerde ''sour cream'' adıyla sıkça karşılaştığımız ekşi krema, aslında buttermilk denilen bir malzemeden kolaylıkla elde edilebiliyor. Ancak ülkemizde bu tür malzemelere ulaşmak oldukça zor. O yüzden evde kendi buttermilk'imizi yapabileceğimiz gibi, ekşi kremayı kefirden de elde edebiliriz.

Ancak kefirden elde edeceğimiz ekşi krema, süzme yoğurt tadına daha yakın bir tat elde edersiniz, aklınızın bir köşesinde bulunsun. Biz size önce buttermilk yapmayı anlatacağız. Arkasında da ekşi krema elde edip, nasıl afiyetle tüketeceğinizin sırlarını paylaşacağız. Öyleyse gelin. Tatlılarınıza, kişlerinize, yemeklerinize, soslarınıza çok yakışacak ekşi kremaları hazırlayalım.

KALORİ:1 kavanoz için409/kcal
1 kavanoz için;
  • 12 gram protein
  • 17 gram karbonhidrat
  • 33 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 küçük boy kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Buttermilk için:

  • 600 ml. günlük süt (organik ya da çiftlik sütü olması tercih edilir)
  • 1 adet limonun suyu

Ekşi krema için:

  • 150 gram süt kreması

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Ekşi Krema Tarifinin Püf Noktası

Ekşi mayanın kendine has o tadı yakalaması için mayalanma süresi 24 saattir. Mutlaka tarifte belirttiğimiz koşullarda mayalandırırsanız, dilediğiniz sonucu elde etmiş olacaksınız. Kalori hesabı bir kavanoz için hesaplanmıştır.

Nasıl Yapılır?

    Buttermilk için:

  1. Bir kavanozun içine ılık günlük sütü aktarın. İçerisine limon suyunu ilave ederek ağzını kapatın. Birkaç dakika çırptıktan sonra yaklaşık 12-15 dakika kadar bekletin.

  2. Sütün kesildiğini gözlemleyeceksiniz. Hafif hafif ayrışmalar gördüğünüzde buttermilk’iniz hazır demektir.

    Ekşi krema için:

  1. Elde ettiğiniz buttermilk’in 1/3’lük kısmını bir kavanozun içine alın. Üzerine süt kreması ilave edin.

  2. İyice karıştırın ve ağız kısmını bir tülbent yardımıyla kapatın.

  3. Oda sıcaklığında yaklaşık 24 saat kadar mayalandırmaya bırakın.

  4. Mayalanma sürecini ardından sıkıca ağzını kapatarak 5-6 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

  5. Kıvamı oturan ekşi kremanızı kavanozun içinde, ağzı sıkıca kapalı bir  yemeklerinizde, tatlılarınızda, soslarınızda afiyetle tüketin.