Yemek.com
Çok Havalı:

Düşes Patates Tarifi

Bildiğiniz üzere "dük" bazı Avrupa ülkelerinde kral veya prensten sonra gelen en soylu kişilere verilen ünvan. Düşes de dükün eşine verilen ünvan malumunuz. "Bu soylu kimselerin soy ağacını çıkardık da elimize ne geçti?" demeyin. Krema sıkma poşetiyle şekil alıp pıt pıt fırın tepsisine yerleşen bir patates düşünün ki düşes patates tarifi olarak bilinsin, prenses patates tarifi diye anılsın. Böylesine onurlu, bu kadar da gururlu bir patates çeşidini ağırlayacağız bugün soframızda. Artık yanına ne yapılır siz düşünün.

Köftelere şekil verin, etinizi önceden marinasyon karışımında bekletin ya da yapın bir çoban salata olsun bitsin. Düşes patatesi soframızda ağırlamak için haydi mutfağa!

Düşes patates tarifinin videosunu da aşağıya bırakıyoruz, afiyet olsun!
KALORİ:1 porsiyon için109/kcal
1 porsiyon için;
  • 2 gram protein
  • 11 gram karbonhidrat
  • 6 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 büyük tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates (kabukları soyulmuş, haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (arzuya göre)
  • 2 adet yumurta sarısı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Düşes Patates Tarifinin Püf Noktası

Püre yapımında mutfak robotu ya da çırpıcı kullanmayın. Patatesleri, çatal ya da patates ezici yardımıyla püre haline getirin.Kabuklarını soyduğunuz haşlanmış patatesleri bekletmeden püre haline getirin.

Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış patateslerin üzerine tereyağı, muskat cevizi rendesi ve tuz ekleyip birlikte püre haline getirin.

  2. Yumurta sarılarını da  ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

  3. Pürüzsüz bir kıvama gelen püreyi, krema sıkma poşetine doldurup arzu ettiğiniz duy ile şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, patatesler hafif bir renk alana kadar 20-25 dakika pişirin.

  4. Fırından çıkan düşesleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!