Yemek.com
Sakız Ağaçlarına Övgü:

Damla Sakızlı Lor Tatlısı Tarifi

Koskoca dünyada damla sakızı veren sakız ağaçlarının sadece Yunanistan’da Sakız Adası’nda ve ülkemizde de Çeşme’de yetiştiğini biliyor muydunuz? O zaman bu leziz lor tatlısı içindeki damla sakızıyla nasıl da kıymetli nasıl da enfes bir tarif oldu hemen deneyelim. Haydi bakalım hazırlansın lorlar, kaynasın şerbetler misler gibi damla sakızlı lor tatlısı yiyeceğiz!

KAÇ
KİŞİLİK

11 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 250 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet damla sakızı

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 dilim limon

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Damla Sakızlı Lor Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Lor peyniri ile bir tatlı hazırladığımız için kullanacağınız lor peynirinin kesinlikle tuzsuz olması gerekiyor. Tuzsuz lor bulamazsanız sütü limon ve yoğurtla kestirerek kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca pek çok şerbetli tatlıda olduğu gibi bu tatlıda da tatlının sıcak, şerbetin ise soğuk olması gerekiyor.

Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetin biran önce soğuması için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. 

  2. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine 2 dilim limonun suyunu ve 2 dilim limonu atın ve bu şekilde 5 dakika daha kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatıp, şerbeti soğumaya bırakın.

  3. Derin bir kabın içerisine hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri; lor peynirini, yumurtayı, unu, irmiği, kabartma tozunu ve zeytinyağını alıp güzelce yoğurun.

  4. Damla sakızını bir kaşık yardımıyla ezip toz haline getirin ve hazırladığınız hamura katıp biraz daha yoğurun.

  5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucunuzla yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

  6. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceğiniz için hamuru şekillendirirken elleriniz ara ara ıslatmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

  7. Tüm hamuru şekillendirip tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.

  8. Tatlı fırından çıkar çıkmaz, soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün ve tatlının şerbeti çekmesi için soğuyana kadar bekleyin.

  9. Tatlınız soğuduktan sonra üstlerini toz antep fıstığıyla süsleyin ve arzuya göre damla sakızlı dondurma ile servis edin.

Damla Sakızlı Lor Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi

Damla sakızlı dondurma ile birlikte servis edilirse şahane olur!