Yemek.com
Süte En Çok Yakışan:

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Süte batırmalık bir kurabiye arıyorsanız, doğru adrese geldiniz! Özellikle miniklerin çok severek yiyeceği, büyüklerinde kendi çocukluk zamanlarını mutlulukla anacağı bir tarif damla çikolatalı kurabiye. İç yapısı kolaylıkla dağılıyor, görüntüsü ise kocaman ve yumuşacık. Bu farklı dokusunu içinde kullanılan birbirinden nefis malzemelere borçlu. Temelde malzemeleri klasik bir kurabiyeden farksız ancak damla çikolata dokunuşuyla lezzeti bambaşka bir hale geliyor. Ev mis gibi kurabiye koksun. Karşınızda: Damla çikolatalı kurabiye tarifi!

Dilerseniz kurabiye hamurunu hazırlarken içerisine 1 yemek kaşığı kadar sirke ilave ederek daha uzun süre taze kalmasını da sağlayabilirsiniz. Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra onları kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz. Ilık sütler, sıcak çaylar, mis kokulu kahveler hazırsa, damla çikolatalı kurabiyeler de hazır!

Şu içeriklerimizi de mutlaka inceleyin deriz: Kurabiyeler Nasıl Daha Uzun Süre Taze Tutulur? ve Damla Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Damla çikolatalı kurabiye tarifi videosu:
KALORİ:1 porsiyon için634/kcal

1 porsiyon için;

  • 8 gram protein
  • 83 gram karbonhidrat
  • 30 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

35 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 300 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Kullandığınız unun yoğunluğuna göre tarifteki oranı ½ su bardağı oranında azaltıp, arttırabilirsiniz. Katı malzemeleri eledikten sonra kullanın, kurabiye hamuruna elinizle çok fazla yoğurmadan kısa sürede şekil verin.

Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında beklettiğiniz 125 gram tereyağını, mikser yardımıyla krema haline getirin.

  2. 2 adet yumurtayı tereyağına ekledikten sonra tekrar çırpın.

  3. Ardından 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı tuz ve 2 paket vanilin ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.

  4. Son olarak 300 gram elenmiş un ve 1 su bardağı damla çikolatayı da ekledikten sonra kurabiye hamurunuzu yoğurun.

  5. Hazırladığınız kurabiye hamurunu, üzerini streç bir film ile kapladıktan sonra buzdolabında 20 dakika kadar bekletin.

  6. Soğuyan ve kıvam alan kurabiye hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle hızlıca şekil verin. Kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

  7. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.

  8. Fırın içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra ılık olarak servis edin. Damla çikolatalı kurabiye hazır. Afiyet olsun!

Damla Çikolatalı Kurabiye Pişirme Önerisi

Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra bir süre daha pişmeye devam edecektir. Bunu dikkate alarak çok fazla pişirmemenizi öneririz.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi

Sıcak süt, kahve ve çayla servis edebilirsiniz.