Yemek.com
Meksika'nın Mutfağından:

Churros Tarifi

Meksika mutfağının nefis tatlı tariflerinden birisi olan churros tarifini yapıyoruz bugün. Dışı çıtır, içi de yumuşacık kalan, soslara banmalara doyamayacağınız tarifimize buyurun hadi. Şimdiden ellerinize sağlık!

KAÇ
KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 3 gram tuz
  • 55 cl. su
  • 60 gram tereyağ

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Churros Tarifinin Püf Noktası

Yumurtaların pişmemesi için hamur soğuduğunda tek tek eklemeye ve hızlıca karıştırmaya özen gösterin.Çikolatayı benmari usulü eritirken; kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye tereyağını ekleyip eritin.

  2. Ardından unu ekleyin biraz kavurun tuz ve suyu da ekleyip güzelce karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyip bir spatula yardımı ile iyice karıştırın.

  3. Sıvıyağ bir tencereye alın kızdırın. Hazırladığınız hamuru sıkma poşetine alıp kızgın yağa sıkın ve pişirin. Ardından soslarla servis edin. Afiyetler olsun!

Churros Pişirme Önerisi

Tatlıları istediğiniz uzunlukta kızgın yağa bırakın. Her tarafı nar gibi kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın.

Churros Tarifinin Servis Önerisi

İsterseniz bir paket bitter çikolatayı eritip üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.