Yemek.com
Cacığa Rakip:

Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifi

Yaz sofralarında hepimizin aradığı rahat ve farahlatıcı üstelik de çok hızlı hazırlanabilen tariflerden birisi geliyor. Buğdaylı soğuk çorba.
Çorbadan da ziyade yemeğinizin yanında tüketebileceğiniz, bir tür yancı, bir tür içecek gibi de oluyor. Nefis oluyor nefis.
Hazırlaması bu kadar kolay, lezzeti ve doyuruculuğu ise enfes olan bu güzelim buğdaylı soğuk çorbayı hemen yapın. Her yemeğin yanında yiyebileceğiniz gibi, tek başına hafif ve besleyici bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.
Şimdiden ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı soğuk su

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifinin Püf Noktası

Pratikliği arttırmak için, buğdayları bolca ıslatabilir, bolca haşlayıp, porsiyonlara bölüp, haşlanmış olarak buzlukta saklayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış buğdayınız yoksa, yarım su bardağı buğdayı üstüne çıkacak kadar suyla bir tencereye koyun ve yaklaşık 20 dakika tencerede buğdaylar yumuşayana dek pişirin.

  2. Ardından suyunu süzün ve bir kenarda soğuması için bekletin.

  3. Yoğurdu su, tuz ve zeytinyağı ile karıştırarak, yoğun kıvamlı bir ayran elde edin ve ince doğranmış dereotlarını içine karıştırın.

  4. Ardından haşlanmış soğumuş olan buğdayları da ilave edin, karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!