Yemek.com
Mevsimi Geldi:

Boza Tarifi

Geleneksel lezzetlerin büyüsüne kapılmak isteyenler için enfes bir içecek tarifiyle buradayız. Geleneksel Türk mutfağının köklü tatlarından birini evinizde hazırlamaya ne dersiniz? Boza, binlerce yıllık tarihi ve eşsiz tadıyla içecek tarifleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Anadolu'nun sokaklarında, kışın soğuk günlerinde sıcacık bir bardak boza ile dolaşan satıcıların anıları hala belleklerimizdedir. Şimdi siz de bu geleneksel tarifi öğrenerek evinizin sıcaklığında enfes bir boza yapabilirsiniz. İşte boza tarifinin püf noktalarıyla dolu detayları!

KALORİ:1 kişi için;220/kcal

1 kişi için;

  • 55 g karbonhidrat
  • 3 g protein
  • 1 g yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

24 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 su bardağı kalın bulgur
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı toz maya

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru yıkadıktan sonra tencereye koyup kaynatın. Uzun süre kaynamasını sağlayın, gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz.

  2. Ardından bulguru süzün. Bu aşamada kaşıkla bastırarak bulguru iyice ezin. Posasını kullanmayacaksınız. Sulu kısmı kapaklı bir kap ya da tencereye alarak ılımaya bırakın.

  3. Maya ve şekeri yarım su bardağı ılık su ile karıştırın. 

  4. Ardından bulgura ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak karanlık bir yerde bir gün bekletin. Bir gün sonunda karıştırın, gerekli görürseniz şeker ilavesi yapıp 2 gün daha karanlık yerde bekletmeye devam edin.

  5. Boza tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Boza Tarifinin Servis Önerisi

Tarçın ve leblebi ile servis yapın.