Yemek.com
Süslü mü Süslü:

Bonibonlu Cupcake Tarifi

Isıya dayanıklı kalıplar içerisine yerleştirilen kağıtlarda kendi hacminin iki katı büyüklüğünde kabaran cupcake'ler önceden hazırlanıp buzdolabında soğuyan kaplama kremasına kavuşuyor, üzerine renkli drajeler konuyor, ortaya bonibonlu cupcake tarifi çıkıyor. Ağızlar tatlanıyor, mutluluk ve kaloriler beraberinde geliyor. Doğruya doğru şimdi, kapkek kalorili bir hamur işi ama öncesi ve sonrasında yediklerinize dikkat edip biraz egzersizle üstesinden gelirsiniz bu durumun.

Mutlu olmak için kendinize zaman ayırıp mutfağın yolunu tutun. Cupcake yapıp sizin için hatırası olan bir kupada kahvenizi hazırlayın. Alın en sevdiğiniz kitabı elinize ve kurulun koltuğa. Siz buna değersiniz emin olun.

Bir küçük not: Cupcake Nasıl Yapılır?

 

KAÇ
KİŞİLİK

8 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Cupcake karışımı için:

  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • 200 ml. şekersiz çiğ krema
  • 1 paket toz krem şanti
  • 50 gram sütlü çikolata
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Servisi için:

  • 100 gram bonibon (renkli draje)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Bonibonlu Cupcake Tarifinin Püf Noktası

Pofuduk kapkekler hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri yüksek devirde, iyice çırpmaya, un ve kabartma tozunu eledikten sonra eklemeye özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Cupcake yapımına başlamadan önce kremayı hazırlamalısınız. Küçük bir sos tenceresine aldığınız kremayı, kısık ateşte kaynama noktasına getirip ocaktan alın.

  2. Sütlü ve beyaz çikolatayı küplere ayırıp kaynama noktasına gelen çiğ kremaya atın. Eklediğiniz çikolataları karıştırarak kremanın kendi sıcaklığında eritin. Kıvam alıp soğuması için oda sıcaklığında bekletin.

  3. Oda sıcaklığında bekleyen çikolatalı karışıma; toz krem şanti ve pudra şekeri ilave edin. Bir mikser yardımıyla hızlı devirde çırptığınız krema karışımını 1 saat kadar buzdolabında soğutun.

  4. Cupcake hamurunu hazırlamak için; yumurtalar ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Yüksek devirde, şeker taneleri tamamen eriyip krema kıvamını alana kadar karıştırtırın.

  5. Oda sıcaklığında bekletilmiş süt, ayçiçek yağı, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un ve kabartma tozu ilave ettiğiniz karışımı tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin.

  6. Isıya dayanıklı muffin kalıplarına porsiyonluk kek kağıtlarını yerleştirin. Hazırladığınız cupcake harcından dörder yemek kaşığı kadar doldurup küçük bir kabarma payı bırakın.

  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldığınız kapkekleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde, oda sıcaklığında 10 dakika kadar dinlendirin.

  8. Buzdolabında bekleyip kıvam alan krema karışımını sıkma poşetine doldurun. Arzu ettiğiniz şekilli duyu uç kısmına katıp dinlenen cupcake'lerin üzerini krema ile kaplayın.

  9. Bonibonlarla süsleyip renk kattığınız kapkekleri, buzdolabında muhafaza edip sevdiklerinizle paylaşın.

Bonibonlu Cupcake Tarifinin Servis Önerisi

Oda sıcaklığında dinlenen muffinleri, kahve ya da meyve suyuyla hafif ıslattıktan sonra da krema ile kaplayabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.