Beyti Sarma Tarifi
Akşam yemeği için kolayca hazırlayabileceğiniz, sunumuyla göz dolduran nefis bir tarif bırakıyorum. Haydi sizi mutfağa alalım.
KAÇ
KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA
SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
40 dakika
Malzemeler
Beyti için:
- 4 adet yufka
- 700 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (yufkalara sürmek için)
Sos için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 adet rendelenmiş domates
Nasıl Yapılır?
Kıymalı harcı hazırlamak için uygun bir kaba kıyma, baharatlar, rendelenmiş soğan ve sarımsağı alıp yoğuralım. Üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Yufkayı 2 kat olacak şekilde (yarım ay şeklinde) tezgaha açıp uçlarından 3 parmak içeriye doğru kıvıralım.
Hazırladığımız harçtan yeteri kadar alıp uzun kenara koyalım. Sıkı bir şekilde saralım. Verev verev keserek fırın tepsisine dizelim. Tüm yufkalar için aynı işlemi yapalım. Yufkaların üzerine sıvı yağ sürelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sos için yağları tavada eritelim, üzerine salçayı ekleyip kavuralım. Rendelenmiş domatesi de ekleyip hafif suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.