Yemek.com
Lezzeti Bol Peynirinden Alır:

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

Karnabaharla aranızı düzeltecek olmasının ötesinde, mevsimi geçince karalar bağlamanıza sebep olabilecek bir karnabahar tarifiyle geldik. Beşamel soslu karnabahar tarifi, bol peynirli enfes tadıyla favoriniz olmaya geliyor. Haydi sizi mutfağa alalım.

KAÇ
KİŞİLİK

6 porsiyon

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kase peynir (Ben İzmir tulumu, kaşar, ve otlu peynir kullandım.)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharları küçük küçük ayıralım. İsterseniz fırında 180 derecede 5-10 dakika, isterseniz büyük bir tencere içerisine tel süzgeç yerleştirerek kuracağınız düzenekle 5-10 dakika buharda haşlayalım.

  2. Karnabaharlar çok pişmiş değil, yarı pişmiş olmalı. Fırında pişmeye devam edecekler. Başka bir tencerede tereyağı ile unu güzelce kavuralım.

  3. Sonrasında sütü ilave edip biraz kıvam alınca altını kapatalım ve peynirleri ekleyelim. Karabiber ve tuz ayarını zevkimize göre yapalım.

  4. Yarı pişmiş karnabaharlarımızı bir borcama yerleştirerek sosumuzu üzerine dökelim ve her yerine gelecek şekilde karıştıralım.

  5. 200 derecede ısıttığımız fırının ızgara ayarında üzerini güzelce kızartalım. Fırından fırında farklılık gösterebilir, yaklaşık 20 dakika sürüyor. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifinin Servis Önerisi

Çok sıcakken değil, ilk sıcaklığı geçince servis edin.