Yemek.com
Şaka Değil:

Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi

O incecik açılmış, paket paket satılan hazır baklava yufkalarından sadece kolay ya da yalancı baklava hazırlanıyor sanmıyordunuz değil mi? İstenirse su böreği bile hazırlanır o yufkalardan ama gelin biz baklavalık yufkayla börek tarifine geçelim. Önce baklavalık yufka alarak başlıyorsunuz işe. Bu yufkalar çoğu süpermarkette, şarküteri ürünleri satan dükkanlarda mevcut. Onları yırtmadan tek tek açıyorsunuz. Otuz adet yufka kullanıp beş kattan altı adet rulo börek hazırlayacağız. İç harcımız beyaz ve kaşar peynirli. Onu yumurta ile yumuşatıyoruz, siz isterseniz maydanoz da katabilirsiniz.

Yufkalar hafifçe yağlanıp kat kat açılıp rulo şeklinde sarılıyor. Porsiyonluk olarak bölündükten sonra tepsiye yerleşiyor. Sonrasında çayın yanında çıtır çıtır afiyetle yeniyor.

KALORİ:1 porsiyon için561/kcal
1 porsiyon için;
  • 18 gram protein
  • 85 gram karbonhidrat
  • 16 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı

İç harcı için:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 10 dal ince kıyılmış maydanoz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Sos için; yoğurt, süt, sıvı yağ ve yumurta akını bir kaseye alıp güzelce çırpın.

  2. Tezgahın üzerine 2 yufkayı üst üste yerleştirin ve üzerlerine bir fırça yardımıyla sosu sürerek yayın.Sos sürdüğünüz yufkaların üzerine 2 yufka daha yerleştirip aynı işlemi tekrarlayın.

  3. 2 yufka daha serip aynı işlemi tekrarladıktan sonra (6 yufka bu şekilde 2 yufkada bir soslanacak) uzun olan tarafa peynirli harcı yayıp rulo şeklinde sarın ve tepsiye yerleştirin.

  4. Tepsiye rulo şeklinde yerleştirdiğiniz yufkaları 4 ya da beş parça olacak şekilde kesin.Daha sonra kalan sosa 2 yumurta sarısını ekleyip tepsideki böreklerin üzerine sürün.

  5. Üzerlerine çörek otu ya da susam ya da her ikisini birden serpip önceden ısınmış 190 derece fırında alt ve üstleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Baklavalık Yufkadan Börek Pişirme Önerisi

Yufkaları yağlamak ve üzerine sürmek için kullandığınız sos karışımında ayçiçek yağı yerine eritilmiş ve kazein denilen süt köpükleri alınmış tereyağı kullanabilirsiniz.