Yemek.com

Farklı Malzemelerle Lezzeti Tavan Yapan Tam Kıvamında 10 Manolya Tatlısı Tarifi

5 Mart 2020

Bugünkü konumuz, özenle hazırlanan o özel kremasını mı övsek, içine eklenip lezzetini katlayan bisküvilerden, meyvelerden mi bahsetsek karar veremediğimiz, her lokması ayrı bir lezzet olan manolya tatlısı!

Ama öyle her kafenin, restoranın menüsünde yer alan bir ya da birkaç çeşidi yok bu kez karşımızda. Muzlusundan havuçlusuna, hatta "Ben kıvamını tutturamam" diyenlerin bile kolayca yapabileceği kadar pratik olanına, çeşit çeşit manolya tatlısı tarifleri karşınızda!

Bakalım siz içlerinden hangisine önceliği verecek, ilk hangisini deneyeceksiniz?

Favorinizi yorum olarak bırakmayı unutmayın diyelim ve hemen başlayalım!

  • Manolya tatlısı tarifi

Bilinen en klasik haliyle listemize başlayalım, içine eklenen yumurta sarısı ve krema sayesinde mükemmel bir kıvam alan bu tatlıyı toplam 20 dakikada hazır edelim dedik.

Bu tarifin en zor kısmı soğumasını beklemek oldu: Manolya tatlısı tarifi

  • Muzlu manolya tatlısı tarifi

Son yıllarda hemen her kafenin, pastanenin menüsüne girmeyi başaran, tadına bakan herkesin bayıldığı manolya tatlısının en sevilen hali sanıyoruz ki o.

Çileklisini aratmaz, dört mevsim afiyetle yenir: Muzlu manolya tatlısı tarifi

  • Çilekli pratik manolya tatlısı tarifi

Çileklerin mevsimi gelir gelmez, en tazelerini, en mis kokularını önce afiyetle yiyin tabii. Sonra ise işte böyle kolayca hazırlanan enfes tatlılar hazırlayın onlarla.

Kaşıklamaya doyulmaz: Çilekli pratik manolya tatlısı tarifi

  • Limonlu manolya tarifi

Genelde çilek ve muzla yapılmasına alışık olduğumuz bu güzelim tatlıya aslında birçok lezzet çok yakışıyor. Mesela limonla hazırlanan bu nefis hali, damakta ferah mı ferah bir lezzet bırakıyor.

Hafif ekşimsi tatlıları sevenlere geliyor: Limonlu manolya tarifi

  • Havuçlu manolya tatlısı tarifi

Onun çilek ve muzla hazırlanan hallerini bile unutturacak kadar özel ve dolu dolu bir tarif var sırada. İçinde hem tarçınlı, zencefilli özel bir havuç dolgusu var hem de kreması beyaz çikolata ile hazırlanıyor. Tüm bu farkılıklarıyla kendine hayran bırakıyor.

Bu ne güzellik, bu ne lezzet: Havuçlu manolya tatlısı tarifi

  • Yumurtasız manolya tatlısı tarifi

İçinde yumurta olduğu için bugüne dek onunla aranıza hep bir mesafe koyduysanız artık buzları eritmenin zamanı geldi demektir. Yumurta kullanmadan da yapabileceğiniz, tam kıvamında bir hali karşınızda!

Malzemeleri hazırlayın, hemen yapmaya başlayalım: Yumurtasız manolya tatlısı tarifi

  • Pratik manolya tatlısı tarifi

Evde manolya tatlısının lezzetini yakalayabileceğiniz kolay bir tarif arıyorsanız aradığınız o tarif tam da karşınızda duruyor demektir. Küçük bir market alışverişinin ardından soluğu mutfakta alabilirsiniz.

Şipşak hazır: Pratik manolya tatlısı tarifi

  • Bal kabaklı manolya tatlısı tarifi

Bal kabağı mevsimi gelir gelmez onunla bol bol kabak tatlısı yapıyoruz zaten ama öyle bir lezzeti zamanı geçmeden bolca değerlendirmenin en tatlı, en lezzetli yollarından biri de bu tariften geçiyor aslında.

Mevsimini dört gözle bekleme sebebiniz olacak: Bal kabaklı manolya tatlısı tarifi

  • Muzlu Negrolu manolya tatlısı tarifi

Genelde bebe bisküvisi ile hazırlanan bu tatlıya, tadına bayıldığınız diğer bisküvilerle de muazzam bir lezzet katabilirsiniz aslında.

Sunumuyla iştah açar: Muzlu Negrolu manolya tatlısı tarifi

  • Muzlu şeftalili fit manolya tarifi

Eğer tatlı yemek istiyor ama formunuza da dikkat etmeye çalışıyorsanız ya da tam şu sıralar diyetteyseniz tam bir kurtarıcı olarak değerlendirebileceğiniz bu dünya tatlısı ile tanışın.

Hafifliğin en tatlı hali o: Muzlu şeftalili fit manolya tarifi