Yemek.com

Bilmeniz Gereken Tüm Püf Noktalarıyla: Ekler Hamuru Nasıl Yapılır?

12 Mayıs 2020

Pastanelerin vitrinlerini süsleyen en nefis tatlılardan biridir ekler. İçindeki o yumuşacık kreması, üzerindeki enfes soslarıyla kahvelerimizin yanını şenlendirir, çay saatlerimizin aranan lezzetlerinden olur. Bu zamana kadar ekleri hep dışarıdan aldıysanız bugün bir farklılık yapıp evde denemek istiyorsanız tüm püf noktalarını anlatmak için işte geldik buradayız!

Yumurtalar oda sıcaklığına gelsin, lezzet şöleni başlasın.

  • Ekler hamuru nasıl yapılır?

Öncelikle enfes ekler tarifimizi şuraya bırakalım, siz malzemeleri de bu sırada çıkarmış olun: Ekler tarifi. Choux (şu hamuru) ya da classic eclair olarak geçen ekler hamuru tarifi için tereyağı, şeker, su ve tuza ihtiyacımız var ilk aşamada. Bu malzemeleri tencereye alıp tereyağı suda eriyip hafif kaynaya kadar karıştırın. Kaynayan malzemelerin içerisine azar azar unu ilave edip, koyu kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından hamuru oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.

Geldik en önemli aşamaya. Hamur soğumadan pek tabi yumurtalarımızı ilave etmiyoruz.

Hamurunuz buzdolabında en az 1 saat, ideali bir gece dinlendikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dilediğiniz boyutlarda sıkın. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında pişmeye bırakın. Bu aşamada fırınınızın kapağını açmayın. Hamurunuzun hızlıca sönmesine neden olabilirsiniz.

Vee... İşte! Ekler hamurunuz fırından çıkmaya hazır. Hamurunuzu biraz dinlendirdikten sonra ekler kremasıyla birleştirerek ve üzerine enfes bir sos ilave ederek servis edebilirsiniz. Nefis bir krema tarifi için de sizi şuradan alalım: Pastacı kreması tarifi. Hadi o zaman şimdiden ellerinize sağlık!