Ev işine ayrılan zamanın çoğu temizlikle geçiyor
Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri ev işlerine ayrılan süreler üzerine. Buna göre ev işlerine ayrılan sürenin %42'si temizlikle geçiyor.
Temizliğin ardındansa %23'le yemek yapmak ve %20'yle ütü yapmak geliyor.
Türkiye'deki ev kadınlarının çoğu haftada 1 geniş ev temizliği yapıyor
Ankete katılan kadınların %26'sı evini haftada bir kez detaylı olarak temizliyor. %20'si bunu 15 günde 1 yaparken, %23'ü de ayda 1 kez yapıyor.
100 kadından sadece 6'sı geniş ev temizliğine ihtiyaç duymuyor.
Cam temizliğiyse ayda 1 yapılıyor
Araştırma sonuçlarına göre cam temizliğini ayda bir yapma oranı %32. Ancak 15 günde ya da haftada 1 yapanlar da hiç az değil.
15 günde 1 camlarını temizleyenler, katılımcıların %26'sını oluştururken, cam temizliğini haftada 1 yapanların oranı da %16.
Ankete katılanların %7'siyse hiç cam temizliği yapmıyor.
En sevilmeyen ev işi açık arayla ütü yapmak oluyor
Ankete katılan her 100 kadından 41'i, en sevmedikleri ev işi sorusuna ütü yapmak yanıtını vermiş.
Ütü yapmanın ardındansa sırasıyla yer silmek, toz almak, bulaşık yıkamak ve evi toplamak geliyor
Yapılan araştırmaya göre ev işleri arasında en sevilmeyen ütüyken, onun hemen ardından da %15'le yer silmek, %13'le toz almak, son olaraksa %11'le bulaşık yıkamak ve evi toplamak geliyor.
Ayda ortalama 8 kez elektrikli süpürge çalıştırılıyor
Araştırma sonucunda varılan diğer bir sonuç da şöyle: Elektrikli süpürge kullanımı ayda ortalama 8.
Ankete katılan 100 kadından 11'i elektrikli süpürgeyi her gün kullandığını söylerken, 2 günde 1 kullandığını söyleyenlerin sayısı 35, haftada 1 kullandığını söyleyenlerin sayısıysa 39.
Çamaşır yıkama işlemiyse genel olarak 2 günde 1 gerçekleştiriliyor
Ankete katılan kadınların %49'u çamaşırlarını 2 günde 1 yıkadıklarını söylerken, haftada 1 yıkadığını söyleyenlerin oranıysa %30.
Çamaşır yıkarken en çok uğraştıran leke sorulduğundaysa birinciliğe yağ lekesi oturuyor
Katılımcıların çamaşır yıkama alışkanlıkları incelenirken ortaya çıkan tabloya göre, en çok uğraştıran leke %38'le yağ lekesi oluyor.
Onu %24'le ter ve %21'le çamur-sokak kiri takip ediyor.
Karadeniz Bölgesi'nde ortalama 4 evden 1 tanesinde bulaşık makinesi bulunuyor
Türkiye genelinde ortalama 100 evden 61'inde bulaşık makinesi bulunurken, Karadeniz Bölgesi'nde bu oranın %25 olduğu, bu bölgede yaşayan kadınların bulaşıkları elde yıkama alışkanlığının daha fazla olduğu da anketin sonuçları arasında.
Bulaşık makinesini kullanma sıklığı ortalama 2 günde 1
Ankete katılan kadınların %47'si bulaşık makinesini 2 günde 1 kez çalıştırdıklarını söylerken %32'si her gün, %13 ise haftada 1 çalıştırdığını açıklıyor.
Son olarak, yer temizliği de genellikle haftada 1 kez yapılıyor
Araştırmanın sonuçlarına göre yer temizliği konusunda da durum şöyle: Kadınların ortalama %33'ü haftada 1 kez yer temizliği yapıyor.
İki günde bir yer temizliği yaptığını söyleyen kadınların oranı %24 olurken, ayda 1 yer temizliği yapanların oranı da %16.
Kaynak: Milliyet