Yemek.com
Vazgeçilmez Lezzet:

Yulaf Lapası Tarifi

Genellikle kilo vermeye çalışırken, spor öncesi veya sadece sabahları sağlıklı, lifli bir şeyler yiyeyim dediğiniz zamanların vazgeçilmezi: Yulaf ezmesi tarifi.

Önceden denediğinizde hoşunuza gitmediyse kendinize uygun yöntemi bulamamışsınız demektir. Ben şahsen sabahları bu sıcacık ve leziz yulaf tarifine bayılıyorum. Hem besin değeri olarak güzel hem de lezzet olarak.

Bu tarifle kahvaltıda yaklaşık 400 kcal almış olursunuz. Su-süt oranını toplam miktar değişmeyecek şekilde değiştirerek, yağsız süt kullanarak veya kuru incir miktarını değiştirerek toplam kalorisiyle oynayabilirsiniz. Hazırsanız sizi mutfağa alalım.

KALORİ:1 porsiyon için430/kcal
1 porsiyon için;
  • 16 gram protein
  • 61 gram karbonhidrat
  • 14 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 kase

HAZIRLAMA
SÜRESİ

2 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 3 adet kuru incir
  • 5 adet kabuksuz çiğ badem
  • 1 çay kaşığı tarçın

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Yulaf Lapası Tarifinin Püf Noktası

İncirleri küçük doğramak tadını lapaya daha güzel vermesini sağlıyor. İncir yerine diğer kuru meyveler de kullanılabilir.

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru incirleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bademleri de ince ince kesin.

  2. Yulaf ezmesini derin ama küçük bir tencereye alın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyin.

  3. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Devamlı karıştırın, dibi tutmasın.

  4. İyice ısınıp kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Yoğun bir kıvam almış olacak.

  5. En sevdiğiniz kasenize yulaf lapanızı boşaltın ve yemeye hazırsınız. Afiyet olsun.

Yulaf Lapası Pişirme Önerisi

Ocağın altını açtıktan sonra sürekli karıştırmaya özen gösterin. Dibi tutabilir, uygun tencere seçmeye de özen gösterin.

Yulaf Lapası Tarifinin Servis Önerisi

Bademleri pişerken eklemek yerine servis sırasında üzerine koyabilirsiniz. Sevdiğiniz başka meyve varsa onları da servis sırasında üzerinde servis edebilirsiniz. Sütün yaklaşık yarısını servis sırasında üzerine ekleyip hem çabuk soğutup hem de kıvamını değiştirebilirsiniz.