Yemek.com
Başrolü Ona Verin:

Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifi

Bakliyatların kraliçesi olan mis gibi nohutları alıyoruz ve bu sefer nohut yemeği yapmıyoruz. Ferah mı ferah, bol sarımsaklı, nefis bir salata olarak huzurlarınıza geliyor kendiler: Yoğurtlu nohut salatası!

Ana yemek doyuruculuğunda, meze renkliliğinde, salata pratikliğinde olan bu tarif, özellikle kış ayları için aranan, özlenen ve çokça yenilen bir lezzet olmaya aday. Bir kere deneyenin tüm tabağı yemesi garantili olan harika ve oldukça da sağlıklı bir salata. Nohutları akşamdan suya koyduktan sonrası zaten çok kolay. Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere de afiyetler diliyoruz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Yoğurtlu Nohut Salatası Tarifinin Püf Noktası

Nohutu bir gece önceden suda ıslatıp, ertesi gün haşladıktan sonra kullanabilir ya da hazır haşlanmış konserve olarak da alabilirsiniz. Kapya biberini ocakta közleyebileceğiniz gibi, közlenmiş olarak da satın alabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Közlenmiş biberin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.

  2. Yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin,tuzunu ekleyin ve doğradığınız közlenmiş biberi de ekleyerek güzelce karıştırın ve bir servis tabağına alın.

  3. Haşlanmış nohutları, zeytinyağı koyduğunuz bir tavada yaklaşık 5 dakika kadar kavurun ve ardından kırmızı toz biberi de ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

  4. Ocağın altını kapatın ve tabağa aldığınız yoğurtlu karışımın ortasına kavurduğunuz nohutları koyun.

  5. İnce doğranmış bir tutam maydanozla süsledikten sonra servis edin.