Yemek.com
Az da Mantar:

Tavuklu Volovan Tarifi

Yağlı hamur olarak da bilinen dondurulmuş milföy hamurlarından üç katlı olarak hazırlanmış orta kısmı boş hamurlar, tavuklu ve mantarlı iç harçla doluyor. Adı tavuklu volovan oluyor.

Kremalı volovan hamurları gibi tatlı versiyonları da olan volovan tarifi davet yemeklerinizin yeni tadı olabilir.

KAÇ
KİŞİLİK

5 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

45 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 15 adet milföy hamuru
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 200 gram kültür mantarı
  • 500 gram fileto tavuk göğsü
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/2 su bardağı konserve mısır
  • 200 ml. krema
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Volovan hamurlarını yapıştırmak için:

  • 1 adet yumurta akı

Hamurların üzerine sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Volovan hamurlarını hazırlamak için; dondurulmuş milföy hamurlarını oda sıcaklığında 10 dakika bekletip, çözdürün.

  2. Bir su bardağı ya da bir kurabiye kalıbı kullanarak tüm milföy hamurlarını halka şeklinde kesin. Beş adetini taban olarak kullanmak üzere kenara ayırın.

  3. Kalan 10 adet yuvarlak hamurun ortasını bir çay bardağı ya da daha küçük bir kurabiye kalıbı kullanarak yeniden kesin. Orta kısımlarını çıkartarak alın. Böylelikle orta kısmı da boş olan 10 adet yuvarlak milföy hamuru elde edin.

  4. Yumurta sarısı ve akını ayrı ayrı kaplara ayırın. Taban kısmında kullanmak üzere hazırladığınız beş adet milföy hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.

  5. Aralarına yumurta akı sürüp orta kısımları boşluk olan yuvarlak milföy hamurlarını taban kısımları üzerine iki kat halinde yapıştırın. Toplamda beş adet, üç katlı hamurlar hazırlayın. Orta kısımlarını bir çatalın ucu yardımıyla hafifçe delin. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün.

  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kızarıp kabarana kadar pişirin.

  7. Volovanların içine dolduracağınız tavuklu iç harcı hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı bıçağın tersiyle ezip incecik kıyın. Fileto tavuk göğüslerini iri küpler halinde doğrayın. Nemli bir bezle üzerlerini sildiğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin. Konserve mısırın suyunu süzün.

  8. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Lezzet vermesi adına sarımsağı katın. Fileto tavuk göğüslerini ekleyip yüksek ateşte kavurun.

  9. Mantar dilimlerini katıp yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün. Konserve mısır ve rendelenmiş limon kabuğu ile iç harcı zenginleştirin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın. Son olarak krema ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kaynattığınız harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  10. Fırından çıkan üç katlı hamurların orta kısımlarını hazırladığınız iç harçla doldurun. İç harçla dolan hamurların giderek yükseldiğini göreceksiniz.

  11. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirmeye devam edin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Tavuklu Volovan Pişirme Önerisi

Volovan hamurlarını zedelememek ve kremayı dışarı taşırmamak için iç kısımlarını dikkatli bir şekilde doldurun.Volovanları tatlı ve tuzlu olarak arzu ettiğiniz iç malzemelerle hazırlayabilirsiniz.Hazırladığınız iç harcı arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.Krema yerine hafif sıvı kıvamlı bir beşamel sos hazırlayarak da tavuklu volovanlar hazırlayabilirsiniz.