Yemek.com
Yumuşacık, Puf Puf:

Tavada Mayalı Ekmek Tarifi

Kahvaltıya ya da yemeğe yetiştirmelik, misler gibi kokan, lezzeti bazlamayı andıran ancak iç dokusuyla daha farklı olan bir ekmek tarifimizle daha karşınızdayız. Bol sütlü kıvamıyla yerken sizi çok mutlu edecek bu ekmeğin sırrı içerisinde tüm sıvıları ılık bir şekilde kullanmaktan geçiyor. Diğer bir sırrı ise toz şeker. Mayalı hamurlar yaparken mutlaka içerisine toz şeker, bal, pekmez gibi ürünler kullanmalı ve tuzu ilk aşamada ilave etmemeli.

KAÇ
KİŞİLİK

10 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine süt, su, kuru maya ve şekeri koyun ve güzelce karıştırın.

  2. Ardından bu karışımın içerisine tuz ve unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.

  3. Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin. Ardından bu hamurun üzerini nemli bir bez ya da streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

  4. Mayalanan hamurdan 8 eşit büyüklükte beze çıkarın. Ardından bu bezeleri hafif unlayarak merdane yardımıyla tabak boyutunda, orta kalınlıkta olacak şekilde açın.

  5. Tavanızı ya da varsa sacınızı iyice ısıtın. Ardından hazırladığınız bezeleri üzerine koyun ve göz göz olana kadar arkalı önlü pişirin.

  6. Ocaktan alıp üzerine tereyağı gezdirin. Ardından da servis edin.