Yemek.com
Doyurucu Kahvaltılık:

Tam Buğday Unlu Pancake Tarifi

Tam buğday unu içerisine girdiği hamur işini daha tok kıvamlı bir hale getiriyor. Doyuruculuğunu ve besin değerlerini de arttırıyor. Özellikle sağlıklı beslenenler ve diyet yapanların tercih ettikleri de bir un çeşidi. Gelin biz bugün bu unları alalım. Enfes bir pancake hazırlayalım. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir kahvaltılık olarak afiyetle tüketelim. Karşınızda yapımının kolaylığı ve lezzetinin güzelliği ile tam buğday unlu pancake tarifi!

Dilerseniz içerisine tarçın, mahlep gibi tatlı baharatlardan da koyabilirsiniz. Hatta muz ya da elma ilavesiyle de tatlandırabilirsiniz. Üzerine hazırlayacağınız şekersiz soslarla da lezzetine lezzet katabilirsiniz. Pratik ve doyurucu kahvaltılık tariflerinden birine buyurun hadi. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tam buğday unlu pancake tarifimizle tanışın hadi.

KALORİ:1 porsiyon için228/kcal
1 porsiyon için;
  • 8 gram protein
  • 38 gram karbonhidrat
  • 4 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

12 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 - 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Tam Buğday Unlu Pancake Tarifinin Püf Noktası

Tam buğday unu normal undan biraz daha sert bir yapıda olduğu için harcınızı biraz daha koyu bir hale getirecektir. Bu nedenle dilerseniz süt miktarını çoğaltabilir, un miktarını da ona göre dengeleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine balı ve vanilini ilave ederek güzelce çırpın.

  2. Ardından sütü ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Kabartma tozunu da ekleyin.

  3. Unu harca azar azar eleyerek ilave edin. Güzelce çırpın.

  4. Bir tavayı güzelce yağlayın ve ısıtın. Harçtan bir yarım kepçe kadar tavaya aktarın ve arkalı önlü pişirin. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.