Yemek.com
Tek Atımlık Çıtır:

Sosisli Milföy Tarifi

Oldukça basit ancak şık sunumlu bir atıştırmalık ya da kahvaltılık olarak hazırlayabileceğiniz bir tarif sosisli milföy. Oda ısısında kısa bir süre çözdürülen milföy hamurları, ayrı bir pişirme işlemine gerek kalmadan kokteyl sosislerle rulo halinde sarılıyor. Fırında piştikten sonra çıtır çıtır yeniyor.

Eğer hemen hazır olan kolay tarifleri seviyorsanız milföylü pratik tarifler içeriğimize de göz atmanızı öneririz. Afiyetler olsun!

KALORİ:1 porsiyon için164/kcal
1 adet için;
  • 10 gram karbonhidrat
  • 5 gram protein
  • 12 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

12 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 12 adet sosis
  • 4 adet milföy hamuru (kare)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Dondurulmuş milföy hamurlarını oda ısısında 10 dakika kadar çözdürün.

  2. Kare hamurları eşit şekilde 3 şerit olarak kesin. Şeridin ucuna sosisi yerleştirin ve yuvarlayıp rulo şeklini verin.

  3. Tüm hamurlar için aynı işlemi uygulayın. 4 adet milföy hamurundan toplamda 12 adet rulo elde edeceksiniz. Hazırladığınız sosisli milföyleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrollü olarak 25 dakika pişirin.

  6. Afiyet olsun!

Sosisli Milföy Tarifinin Servis Önerisi

Basit ve şık sunumlu bir kahvaltılık ya da atıştırmalık olan sosisli milföyü hazırladığınız farklı dip soslarla daha eğlenceli bir hale getirebilir, hamurların üzerine arzu ederseniz çörek otu serpiştirebilirsiniz. Milföyleri, büyük boy sosislerle ve milföy hamurunu ikiye bölerek de hazırlayabilirsiniz.