Yemek.com
Danmuji da Denir:

Sarı Turp Turşusu Tarifi

Gimbap'ın vazgeçilmezi danmuji yani sarı turp turşusunun lezzetine bayılacaksınız...

KAÇ
KİŞİLİK

1 büyük kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4-5 adet kurutulmuş gardenya çiçeği (1 kök taze zerdeçal rendesiveya 1 çorba kaşığı toz zerdeçal)
  • 3 adet Japon turpu
  • 120 gram esmer şeker
  • 35 gram salamura tuzu
  • 250 ml. su
  • 120 ml. pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı pirinç kepeği (veya ruşeymli pirinç unu)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Sarı Turp Turşusu Tarifinin Püf Noktası

Bir kabın içinde yapmanız da mümkün elbette, ama turpların tamamının suya gömülü olduğundan emin olmalısınız. Kilitli poşet içinde hem daha az salamura suyu kullanıyorsunuz hem de hava almasını engellemiş oluyorsunuz.

Nasıl Yapılır?

  1. Aldığınız japon turplarını yıkayıp iyice kurulayın. Oda sıcaklığında güneş alan bir yerde 2-3 gün kurumaları için bekletin.

  2. Lekeli bölümleri varsa kabuğunu sebze soyacağı ile soyun. Büyük boy kilitli buzdolabı poşetinin içine girecek uzunlukta kenarlarından kesin.

  3. Kurutulmuş gardenya çiçeği meyveniz varsa 3-4 adet meyveyi havanda dövün. Orijinal danmuji tariflerinde kullanılan ve turşuya sarı rengi veren bu çiçektir. Yoksa zerdeçal, şeker,tuz ve eklediğiniz suyu 1 dakika kaynatıp karıştırın ve biraz soğuması için kenara alın.

  4. Karışımın içine ruşeymli pirinç unu,pirinç sirkesini ekleyip karıştırın. Turpları poşetin içine yerleştirip, salamura suyunu poşetin içine dökün. Havasını alıp ağzını kilitleyin. İkinci bir kilitli poşete yerleştirdiğiniz turpları buzdolabına kaldırın.

  5. Yaklaşık 3 hafta boyunca turşuyu hergün tersyüz edin. Hazır olduğunda dilimleyerek, küp şeklinde veya gimbapın içinde kullanmak için uzun çubuklar halinde kesin. Afiyet olsun.