Yemek.com
Dök İçini:

Portakallı Sufle Tarifi

Kısa sürede, pratik bir şekilde hazırlanabilen çikolatalı sufle tarifini farklı bir şekilde taze sıkılmış portakal suyuyla yeniden yorumladık.

İçi akışkan kalan ve puf gibi kabaran portakallı suflelerin tadına doyum olmuyor.

 

KAÇ
KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

12 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Portakallı Sufle Tarifinin Püf Noktası

İçi yoğun ve akışkan kalması gereken sufle, fanlı fırınlarda daha kısa sürede pişmekte ve içi kuru kalabilmektedir.Sufle karışımını hazırlarken metal bir çırpıcı yerine tahta bir kaşık kullanmaya dikkat edin. Yumurta beyazlarını iyice köpürüp katı bir hal alana kadar çırptıktan sonra çok fazla bekletmeden yumurta sarılı karışımla karıştırın.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayrı ayrı kaplara ayırın.

  2. Tereyağı, un, taze sıkılmış portakal suyu, süt, toz şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu küçük bir sos tenceresine alın. Sufle harcının bir bölümünü oluşturan karışımı kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirin.

  3. Ocaktan aldığınız karışımı 2-3 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yumurta sarılarını katın ve tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın.

  4. Ayrı bir kaba aldığınız yumurta beyazlarını az bir miktar tuz ilavesiyle mikserle yüksek devirde 7-8 dakika karıştırın.

  5. Portakallı karışımı çırpılmış yumurta beyazlarına tahta bir kaşık yardımıyla alttan üste doğru çok fazla karıştırmadan ilave edin.

  6. Isıya dayanıklı porsiyonluk kaplara paylaştırdığınız sufle karışımını önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12 dakika kadar pişirin.

  7. Fırından çıkan kabarmış ve içi akışkan kalan portakallı sufleleri, servis tabağına ters çevirip çıkardıktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Portakallı Sufle Pişirme Önerisi

Sufle karışımına arzuya göre vanilya özütü ve rendelenmiş limon kabuğu da katabilirsiniz.