Yemek.com
Hafif ve Yumuşacık:

Portakallı Muffin Tarifi

Canınız şöyle nefis bir kek çekti ama öyle kocaman kocaman kekler de pişirmek istemiyorsunuz. Misafirleriniz geliyor şöyle çay yanına ikramlık bir tarif arayışındasınız. Evdeki malzemeleri de kullanarak hem porsiyonluk şekilde afiyetle tüketebileceğiniz hem de ikramlık olaran sunabileceğiniz enfes bir muffin tarifi geliyor. İçi yumuşacık, görüntüsü ise en az kendisi kadar tatlı. Karşınızda: taze sıkılmış portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğuyla hazırlanan porsiyonluk portakallı muffin tarifi!

Dilerseniz içerisine kakao, çikolata, fındık, ceviz gibi malzemeler koyarak lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Yine üzerini krema, portakal kabuğu şekerlemeleri, portakal kabuğu, çikolata gibi malzemelerle de süsleyebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, misler gibi portakal kokan portakallı muffin tarifimize buyur ediyoruz. Çaylar hazır olsun!

 

KAÇ
KİŞİLİK

12 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave ettiğiniz muffin harcını krema halini alana kadar karıştırın.

  2. Süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, taze sıkılmış portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunun yarısını kattığınız muffin harcını mikser yardımıyla karıştırın.

  3. Elenmiş un ve kabartma tozu kattığınız muffin karışımını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

  4. Porsiyonluk muffin kalıplarına hazırladığınız portakallı muffin harcını, kalıpların üzerlerinde bir parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde paylaştırın.

  5. 180 derece fırında kabarıp, üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Fırından çıkardığınız muffinleri, oda ısısında kendi kalıplarında dinlendirin. Hoş bir aroma ve ıslaklık katması için muffinlerin üzerine arzuya göre portakal reçeli sürdükten sonra servis edin.

Portakallı Muffin Pişirme Önerisi

Arzuya göre muffin karışımına küçük parçalar halinde doğranmış portakal kabuğu parçaları da katabilirsiniz.