Yemek.com
En Yumuşacık Kahvaltılık:

Pofuduk Pancake Tarifi

Sabah kahvaltıları, özellikle hafta sonu kahvaltılarının yeri hep bir başka. Masada hiçbir şeyin eksik olmadığı, keyfi saatlerce süren, sohbetin hiç eksik olmadığı sofralar bunlar. O sofralara da tadına doyum olmaz lezzetler yakışır. Tıpkı yumuşacık, bu zamana kadar yediklerinizden çok farklı ve lezzetli pofuduk pancake gibi. Bildiğimiz pancake'lerden yapılış, görüntü ve kıvam olarak farklı. İşin sırrı yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırpmakta. Özellikle yumurta beyazları pofuduk, bulut gibi bir kıvam aldığı için pancake'in şahane kabarmasına neden oluyor.

Pişirirken kısık ateşte pişirmeye de özen gösterirseniz oldu bu iş! Aman diyelim tavanın da kapağı kapalı kalsın. Dilerseniz içerisine farklı aromalar da ilave edebilirsiniz. Üzerine dilediğiniz sosu, meyveyi de koymak serbest. Sabah kahvaltısı keyfi şimdi başlasın!

 

KALORİ:1 porsiyon için399/kcal
1 porsiyon için;
  • 46 gram karbonhidrat
  • 10 gram protein
  • 20 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 - 2 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pofuduk Pancake Tarifinin Püf Noktası

Beyazları içerisine yedirirken söndürmemeye özen gösterin. Dilerseniz içerisine vanilya, limon ya da portakal kabuğu rendesi, çikolata, tarçın gibi farklı aromalar, baharatlar ve malzemeler de ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine yumurtanın beyazlarını, diğerine sarılarını ayırın.

  2. Sarılarının üzerine süt, eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ilave ederek karıştırın.

  3. Beyazlarını iki katına çıkana kadar güzelce çırpın.

  4. Yumurta sarılarının olduğu kabın içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve çırpın.

  5. Ardından yumurta beyazlarını karışıma azar azar ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste söndürmemeye özen göstererek yedirin.

  6. Yağlanmış bir tavaya pancake harcını istediğiniz kalınlıkta ve boyutlarda yayın. Kısık ateşte, tavanızın kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

  7. Üzerinde minik kabarcıklar olduğunda ve bir tarafı piştiğinde çevirin ve diğer tarafını da pişirin. İki tarafı kızardığında ocaktan alın ve afiyetle tüketin.

Pofuduk Pancake Tarifinin Servis Önerisi

Çikolata sos, bal, kuru ya da taze meyvelerle servis edebilirsiniz.