Yemek.com
Kalem Kalem:

Pirzola Tarifi

Çok az malzeme, yumuşacık kuzu pirzolalar pişirmek için yeter. Etleri nefis bir şekilde pişirmek isteyenleri bu tarife alalım. İçi sulu sulu kalıyor, dışı da tam kıvamında kızarıyor. İşin sırrı basit. Izgara döküm tavayı iyice ısıtmak, kuzu pirzolaları önden tuzlamamak. Bu sayede nefis bir şekilde pişiyorlar. Damak zevkinize baharatlar da kullanabilirsiniz.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

15 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 kg. kuzu pirzola
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dal biberiye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet biber

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pirzola Tarifinin Püf Noktası

Kuzu pirzolaları bir gece önceden buzdolabında bekletin, derin dondurucudan çıkarttığınız etleri çözülür çözülmez pişirmeyin. Kemikli kısımlarından kaldırdığınız pirzolaların kenar kısımlarını da yüksek ateşte mühürleyin.

Nasıl Yapılır?

  1. Tavanızı yüksek ısıya getirin. Kuzu pirzolanızı ısınmış tavaya koyun.

     

  2. Tavada olan tarafı kendini bırakana kadar pişirin,ardından diğer tarafını pişirin. Etler pişince tavaya tereyağ, sarımsak ve sebzeleri alarak bir müddet daha pişirin. Arzu edenler taze baharat ya da kuru baharat ilave edebilir. Hafif tuzlayabilirsiniz.

  3. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Pirzola Tarifinin Servis Önerisi

Yanına domates ve biber közlemeyi unutmayın.