Yemek.com
En Zarif Haliyle:

Pavlova Tarifi

En zarif haliyle mini pavlova, bulut gibi krema ve taze meyvelerle buluştu ve tadı damağımızda kaldı.

Yumurta beyazını başarıyla ayırdıktan; kap ve çırpma aparatlarında yağ kalıntısı olmadıktan sonra işin büyük kısmını bitirmiş oluyoruz. Sonrası uzun süreli çırpma işlemi... Afiyet olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

10 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

11 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Mereng için:

  • 4 adet yumurta beyazı (120 gram)
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı toz şeker (175 g)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (7 ml)
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (5 g)
  • 1 paket vanilin (5 g)

Krema için:

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 paket vanilin (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 20 adet çilek

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pavlova Tarifinin Püf Noktası

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Yumurta aklarına sarısı kaçırılmamalı; kap ve çırpma aparatı yağ kalıntısız, temiz ve kuru olmalı Şeker azar azar eklenmeli mereng pürüzsüz olduktan sonra tekrar eklenerek çırpmaya devam edilmeli. Baş ve işaret parmakları arasında mereng pürüzsüzlüğü kontrol edilir.

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle toz şeker, blender veya kahve öğütücüsü ile inceltilir.

  2. Yumurta akları temiz cam kaseye alınır. Mikserin düşük ayarında biraz köpürtülür. Tuz eklenip çırpılır (Yumurta sarısı kaçırılmamalı; kap ve çırpma aparatı yağ kalıntısız, temiz ve kuru olmalı).

  3. Azar azar şeker serpilerek çırpmaya devam edilir (Şeker çırparak eridikçe eklenmeli). Rengi parlaklaştığı ve ters çevirince akmadığında; limon suyu, mısır nişastası (elenerek) ve vanilin eklenip çırpılır.

  4. Kolay çalışmak için; pişirme kağıdının kenarlarına biraz mereng sürülüp tepsiye yapıştırılır. Mereng sıkma torbasına alınır. 10 cm lik havuzlar şeklinde sıkılır. Ya da 2-3 kaşık üst üste konup ortası kaşığın tersiyle çukurlaştırılır.

  5. Önceden 110 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 1 saat 20 dakika pişirilir (Fırına göre 5-10 dakika daha gerekebilir).

  6. Sürenin sonunda fırın kapatılır. Fırın içinde 2 saat bırakılır. Fırın kapağı aralanarak tamamen soğuyana kadar bırakılır.

  7. Sıvı krema pudra şekeri ile çırpılır. Tamamen soğuyan merenglere krema ve meyveler eklenir. Hemen servis edilir. Afiyet olsun.