Yemek.com
Dondurma Niyetine:

Pastane Tadında Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Haftaya tatlı başlıyoruz. Az malzemeli bir o kadar da lezzetli kaşık kaşık yediren dondurma tadında bir tatlı olan yalancı tavuk göğsü hazırlıyoruz. Evdeki malzemelerle pratik bir şekilde yapılıyor.

KAÇ
KİŞİLİK

8 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre) (üzerine)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını uygun bir tencerede eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana dek kavurun. Soğuk sütü ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.

  2. Kıvam almaya başladığında şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Vanilini ekleyip karıştırıp kapatın.

  3. Ocaktan alıp 2-3 dakika blenderdan geçirin. İçerisinde pütürler kalırsa endişe etmeyin. Bu aşamada pürüzsüz, güzel bir kıvam elde ediyoruz. Püf noktası burada.

  4. Küçük boy bir borcamı ( dikdörtgen, kare, yuvarlak vs) suyla çalkalayın ve muhallebiyi borcama aktarın. Bu şekilde servis yaparken borcama yapışmayacaktır.

  5. Ilıdığı zaman üzerini kapatıp en az 3-4 saat buzdolabında soğutun. Sonrasında dilimleyip tarçınla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.