Yemek.com
Puf Puf Kabarır:

Pastane Poğaçası Tarifi

İddia ediyorum bu tariften sonra puf puf kabaran, yumuşacık poğaça yapamayan kalmayacak. Pastanelerden aldığınız o yumuşacık poğaçaları evde kendiniz de yapacaksınız. Çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bu poğaçaları denedikten sonra bana hak vereceksiniz.

KAÇ
KİŞİLİK

18 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine kullanılacak)

İçi için:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 5 su bardağı un

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Pastane Poğaçası Tarifinin Püf Noktası

Mayalama işlemini tepside yapmayı ve fırından çıkardıktan sonra üstünü örtmeyi unutmayın. Bu tarifin en önemli püf noktaları bunlar. :)

Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ve sütü (sıcağa yakın olacak) yoğurma kabına alıyoruz. Şekeri ve kuru mayayı ekleyip karıştırıyoruz. 10 dakika kadar mayanın aktive olmasını bekliyoruz.

  2. Maya aktive olduktan sonra tuz ve yumurta akını ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra unumuzu kontrollü bir şekilde eklemeye başlıyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olacak.

  3. Yoğurduğumuz hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz ve hamurumuza şekil verip, yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize diziyoruz. Şekil verme işlemini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

  4. Bu poğaçanın mayalanma işlemi tepside olacak. Tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızı 50 dakika kadar üstünü temiz bir bezle örterek mayalıyoruz.

  5. Mayalanan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını da sürüp, çörek otu veya susamla süslüyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda 30 dakika kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

  6. Poğaçalarımızı fırından çıkartıyoruz. İlk sıcağını aldıktan sonra üzerini yine temiz bir örtü ile kapatıp yumuşacık olmalarını sağlıyoruz. Merak etmeyin hamur olmuyorlar. Afiyet olsun.