Yemek.com
Rengiyle Şov Yapar:

Pancar Turşusu Tarifi

Hem salatalarınızı süsleyecek hem de meze olarak tercih edebileceğiniz bir o kadar da sağlıklı pancar turşusunu mutlaka deneyin derim. Haydi başlayalım.

KAÇ
KİŞİLİK

1 büyük kavanoz (5 kg.lik)

HAZIRLAMA
SÜRESİ

1 saat

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5 kilogram pancar
  • 1 litre üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 diş sarımsak

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Pancarları yıkayıp kabuklarını soyalım, ardından kare kare kesip derin bir tencereye alalım, üzerini örtecek kadar su ekleyelim.

  2. Altı açık şekilde kaynatalım kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha pişirelim. Pancarınızın kalınlığına ve inceliğine göre bu süre değişebilir, bıçak batırarak kontrol edelim. Hafif sert olacak şekilde pişmesini sağlayalım.

  3. Pişen pancarları sıcak suyundan ayıralım, soğumaya bırakalım. Turşuyu yapacağımız kavanozun içerisine sirke, tuz, şeker, dilimlediğimiz sarımsakları ve haşlama suyunu koyalım ve karıştıralım.

  4. Ardından soğuyan pancarları da kavanoza alalım. Üzerini sıkıca kapatıp yaklaşık 1 hafta bekletelim. 1 hafta sonunda ister salatalarınızla ister turşu olarak direk tüketebilirsiniz.