Yemek.com
Unsuz Alternatif:

Oopsie Ekmeği Tarifi

Evde kaldığımız süreçte kekler, poğaçalar, tatlılar derken fütursuzca karbonhidrat yüklemesi yaptık. Biraz beslenme düzenimi değiştirmek, daha çok proteinlere yer açmak ve bunu da sizinle paylaşmak istedim. Böyle zamanlarda en büyük kurtarıcım oopsie ekmeği tarifi. Bugün kahvaltıda az malzemeli, son derece basit ve lezzetli bu ekmekçikleri hazırladım. Sandviç ekmeği olarak da çok başarılı olan oopsie ekmekleri, glutensiz beslenenler için çok güzel bir alternatif. Haydi sizi mutfağa alalım.

KALORİ:1 porsiyon için137/kcal
1 porsiyon için;
  • 2 gram karbonhidrat
  • 9 gram protein
  • 10 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı labne
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Oopsie Ekmeği Tarifinin Püf Noktası

Labneyi ekledikten sonra nazikçe karıştırın.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaların sarı ve beyazlarını iki ayrı derin kaseye ayıralım. Beyazları biraz tuz ile köpürtelim. Diğer yandan sarıları, peynir ve kabartma tozuyla iyice çırpalım.

  2. Yumurta sarılarını yumurta beyazına iki aşamada ekleyelim spatula ile söndürmeden nazikçe karıştıralım. Fırın tepsisine kaşık ile alıp, porsiyonlayarak 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.

  3. Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Oopsie Ekmeği Pişirme Önerisi

Pişerken fırının kapağını açmamalısınız.