Yemek.com
İçi Islak ve Yoğun Çikolatalı:

Nutellalı Kek Tarifi

Çeşitli malzemelerle tarifine lezzet kattığımız kek harcına bu sefer tüm çikolata ezmesi severler için Nutella ekledik. Kakaoyu da unutmadık. Ortaya yoğun çikolatalı, içi ıslak, bekledikçe kıvamını alan ve daha da güzelleşen bir kek çıktı.

Nutellalı kek hazır, kahve fincanlarını hazırlayın.

KAÇ
KİŞİLİK

12 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

45 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı Nutella
  • 50 gram ceviz içi (iri parçalanmış)

Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı Nutella

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nutellalı Kek Tarifinin Püf Noktası

Kuru malzemeleri eledikten sonra kullanmaya dikkat edin. Kekin daha iyi kabarması ve yumuşacık olması için yumurta sarısı ve beyazlarını ayrı ayrı karıştırıyor sonra hafif bir şekilde karıştırarak birleştiriyoruz. Yumurta sarılarını beyazlarına karıştırmadan dikkatlice ayırın.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayrı kaplara ayırın. Toz şekerin yarısını yumurta beyazlarına ekleyin. Bir mikser yardımıyla köpürüp, katı bir hal alana kadar sürekli karıştırın.

  2. Katı bir hal alan yumurta beyazlarını bir kenarda bekletin. Yumurta sarılarını kalan toz şeker ilavesiyle, şeker eriyip krema halini alana kadar çırpın.

  3. Yumurta sarılarına sırasıyla; zeytinyağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.

  4. Elediğiniz un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta tahta bir kaşıkla karıştırın.

  5. Sıvı halde olan yumurta sarılarına ayrı bir kapta karıştırdığınız katı malzemeleri ekleyin.

  6. Son olarak Nutella kattığınız yoğun kıvamlı kek harcını mikserle karıştırmayı sürdürün.

  7. Köpük haline gelen ve bir kenarda kısa süre beklettiğiniz çırpılmış yumurta beyazlarını kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla alttan üstte doğru hareketlerle tüm malzemeyi karıştırın.

  8. Küçük bir parça tereyağı ile yağladığınız baton kalıba kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla hafif bir şekilde düzelttikten sonra dibe çökmemesi için 1 çay kaşığı kadar unla karıştırdığınız iri parçalara ayrılmış ceviz içini kekin üzerine serpiştirin.

  9. Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Orta kısmı hafif ıslak kalacak keki oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın.

  10. Arzuya göre; benmari usulü erittiğiniz Nutella ile üzerini kapladıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Nutellalı Kek Pişirme Önerisi

Yuvarlak, kelepçeli ya da porsiyonluk kek kalıbı kullanarak da keki hazırlayabilirsiniz.Kekin yapımında badem ve fındık gibi arzu ettiğiniz kuru yemişleri kullanabilirsiniz.

Nutellalı Kek Tarifinin Servis Önerisi

Kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.