Yemek.com
Mum’s Cafe’den:

Limonlu Cheesecake Tarifi

Pişirme işlemi gerektirmeyen limonlu cheesecake’in buzdolabında en az 6 saat kadar bekletilmesi yeterli oluyor. Limonlu dolgu kremasıyla ağızda nefis bir tat bırakan ve pratik bir şekilde hazırlanan cheesecake tatlı krizlerine birebir.

Yemek.com‘a özel olarak tariflerini alıp, fotoğraflarını çektiğimiz diğer Mum’s Cafe tatları da arkadaş sohbetleri için ideal.

 

KAÇ
KİŞİLİK

8 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • 90 gram tereyağı

Kreması için:

  • 750 gram labne peyniri
  • 150 gram krema
  • 250 gram mascarpone peyniri
  • 285 gram pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 adet limon suyu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Limonlu Cheesecake Tarifinin Püf Noktası

Pişirme işlemi gerektirmeyen limonlu cheesecake’i üzerini kapattıktan sonra buzdolabında en az 6 saat kadar bekletmeniz, kıvam alması ve muntazam bir şekilde dilimlenmesi için önemli.Labne peyniri üzerinde biriken su varsa süzdürdükten sonra kullanın.

Nasıl Yapılır?

  1. Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde kırdıktan sonra mutfak robotunun haznesine aktarın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.

  2. Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız yulaf bisküvili hamuru, kelepçeli bir tart kalıbının tabanına yayın. Üzerini bir spatula ya da ağırlık yardımıyla eşit olarak düzeltin.

  3. Yumurta sarısı ve pudra şekerini ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Rendelenmiş limon kabukları ve suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

  4. Sırasıyla labne peyniri, mascarpone peyniri ve krema eklediğiniz karışımı bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.

  5. Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın.

  6. Mümkünse bir kapak ya da streç film ile üzerini kapattığınız limonlu cheesecake’i buzdolabına kaldırın. En az 6 saat kadar dondurduğunuz tatlıyı dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Limonlu Cheesecake Tarifinin Servis Önerisi

Cheesecake’i kolayca servis tabağına alabilmek için kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kapladıktan sonra hazırlayabilirsiniz.Bir parça toz şeker ilavesiyle karamelize ettiğiniz rendelenmiş limon kabuklarına cheesecake dilimleri üzerinde yer verebilirsiniz.