Yemek.com
Hazırlansın Kahvaltılar:

Mayasız Ekmek Tarifi

Fırından tazecik çıkmış bir ekmeğin yerini tutabilecek çok az şey vardır şu hayatta. Uzun uzun kahvaltıların en güzel habercisidir kendileri. Ama mayalanması gözümüzü korkutur, beklemek bizi yorar. O yüzden elimiz hep market raflarındaki ekmeklere gider ya da fırına doğru yola koyuluyoruz.

Mayalanmaya, mayaya ihtiyaç duymadan hazırlayabileceğiniz nefis bir ekmek tarifi biliyoruz. Üstelik hazırlaması ve pişmesi de oldukça pratik.

İrlanda asıllı ''soda bread'', içine maya koymadan hazırlanıyor. Çok az yoğruluyor ve mayalanmak için beklemeye ihtiyaç duymuyor. Fakat karbonat ile hazırlandığı için hemen tüketilmesi gereken ekmeklerden.

Tam kahvaltıya çat kapı gelen misafire hava atmalık, ev halkını mis kokularla uyandırmalık...

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 350 gram beyaz un
  • 1,5 çay kaşığı (silme) karbonat
  • 160 ml. kefir
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Mayasız Ekmek Tarifinin Püf Noktası

Ekmeğinizi hazırlarken kefir yerine ayran ya da butter milk kullanabilirsiniz. Hamurunuzun kıvamı ile ilgili problem yaşarsanız azar azar un ilave ederek toparlayabilirsiniz. Çok yoğurmamaya özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

  1. Fırınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

  2. Un, karbonat ve tuzu derin bir kabın içine eleyin.

  3. Karışımın içine kefiri ilave edin. Hafifçe toparlamaya başlayın. Homojen bir görünüm alınca kenarda kalan unları da içine alana kadar yoğurun. Yuvarlak bir şekil verin.

  4. Fırın tepsinize pişirme kağıdı serin. Ekmeğinizi fırın tepsinize alın ve üzerine bıçak yardımıyla çizgiler atın. Biraz da un serpin.

  5. Daha önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin. Ekmeğiniz pişince, 5 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Mayasız Ekmek Pişirme Önerisi

Fırınların pişirme süreleri farklılık gösterir. Bu nedenle ekmeğinizin pişme süresi kısalıp, uzayabilir.

Mayasız Ekmek Tarifinin Servis Önerisi

Ekmeğinizi biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip, üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.