Yemek.com
Kıvamı Tam Tutar:

Mantar Kurabiye Tarifi

Mantar kurabiye, tereyağıyla hazırlanmış güzel ve bir kıvamlı bir kurabiye tarifinin farklı bir forma bürünmüş hali. Klasik mantar kurabiyeler, orta kısmına batırılan kakaoya bulanmış kapak ya da kalıbın verdiği şekille pişiriliyor. Özellikle de miniklerin çok sevdiği nefis bir lezzete dönüşüyor. Yemelere doyamayacağınız o tarife buyurun hadi. Karşınızda: Mantar kurabiye tarifi!

Dilerseniz iç kısmına çikolata da koyabilir, lezzetine lezzet katabilirsiniz. Bu tarif hem görüntüsü hem de lezzetiyle en sevdiklerinizden biri olmaya aday. Şimdiden ellerinize sağlık.

KAÇ
KİŞİLİK

24 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı un

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı kakao

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Mantar Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Kurabiyelerin pişme süresi kullandığınız fırın tipi ve özelliklerine göre azalıp artabilir. Kurabiyelerin üzerinin hafif bir renk alması (kirli beyaz gibi) pişmiş olduklarını gösterir.Pişirme süresini uzatmanız kurabiyelerin sertleşmesine neden olacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini derince bir kaba alın ve mikserle çırpın.

  2. Daha sonra içine; nişasta, kabartma tozu ve vanilini ekleyin yoğurmaya başlayın.

  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.

  4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.

  5. Bir tatlı kaşığı kakaoyu bir tabağa alın ve bir pet şişenin ağzını kakaoya batırdıktan sonra kurabiyelerin üstüne bastırın. Böylece mantar şeklini vermiş olacaksınız.

  6. Tüm kurabiyeleri bu şekilde hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 18 dakika kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra, tepside soğumasını bekleyin. Ardından da servis edin.