Yemek.com
Ma Jolie'den:

Frambuazlı Tart Tarifi

Tabanı çıtır, üzeri krema ile kaplandıktan sonra mini mini frambuazların dizildiği frambuazlı tart tarifi, Ma Jolie'nin özel tatlarından. Şef Özge Zeynep Olgar ve ekibinin her gün sipariş üzerine ve taze olarak hazırladıkları tart tarifini Yemek.com için alıp, fotoğraflarını çektik.

Ma Jolie'nin Yemek.com ile paylaştığı diğer tatlı tariflerine de göz atabilirsiniz.

 

KAÇ
KİŞİLİK

8 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

45 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 250 gram un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 20 gram toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Tart kreması için:

  • 500 ml. süt
  • 150 gram toz şeker
  • 40 gram tereyağı
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 40 gram un
  • 30 gram mısır nişastası
  • 1/2 çay kaşığı vanilya

Üzeri için:

  • 250 gram frambuaz

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Frambuazlı Tart Tarifinin Püf Noktası

Tereyağlı tart hamurunu mümkün olduğunca kısa sürede ve çok fazla yoğurmadan hazırlamalısınız.Dilimlendikten sonra frambuazlar suyunu salacağı için tartı mümkün olduğunca çabuk tüketin.

Nasıl Yapılır?

  1. Tart hamurunu hazırlamak için; elenmiş un, toz şeker ve tuz gibi kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın.

  2. Soğuk tereyağını, küp küp kestikten sonra un karışımı ile kum kıvamına gelene kadar ovalayarak karıştırın.

  3. Hamur karışımına yumurtayı ekleyin. Toparlanan hamuru streç bir film ile sardıktan sonra buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

  4. Hamur buzdolabında dinlenirken kremayı hazırlamak için; küçük bir sos tenceresine aldığınız süt ve vanilyayı kaynatın.

  5. Toz şeker ve yumurta sarısını cam bir kaba alın. Un ve mısır nişastasını da ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

  6. Bir taşım kaynayan süt ve vanilya karışımını azar azar yumurta sarılı harca ilave ettikten sonra benmari usulü kaynayan bir su buharı üzerinde hızlıca çırparak karıştırın.

  7. Kıvam almaya başlayan krema harcını ayrı bir karıştırma kabına aldıktan sonra mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın.

  8. Tereyağı ekleyip, hızlıca karıştırdığınız kremanın üzerini streç film ile kapladıktan sonra buzdolabında 30 dakika kadar soğutun.

  9. Buzdolabında bekleyen tart hamurunu, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde tart kalıbınızın büyüklüğü oranında bir merdane yardımıyla açın.

  10. Kalıba alıp üzerine çatalın uç kısmıyla küçük delikler açtığınız tartı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

  11. Fırından çıkan tartı, soğuduktan sonra büyük bir servis tabağına çıkartın.

  12. Tart hamurunun üzerini buzdolabında soğuttuğunuz krema harcı ile kaplayın. Üzerine suyunu mümkün olduğunca süzdürdüğünüz frambuazları dizin.

  13. Arzuya göre tekrar buzdolabında beklettiğiniz tartı, dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Frambuazlı Tart Pişirme Önerisi

Eşit olarak kabarması ve pişmesi için; üzerini yağlı kağıt ile kapladığınız tart hamuru üzerine ağırlık yapacak bakliyatlar yerleştirip, bu şekilde fırınladıktan sonra üzerini boşaltıp, krema ile buluşturabilirsiniz.

Frambuazlı Tart Tarifinin Servis Önerisi

Meyvelere parlaklık vermesi için; frambuazların üzerini su, toz şeker ve nişasta ile hazırladığınız ya da hazır olarak satılan tart jöleleri ile kaplayabilirsiniz.