Yemek.com
En Nefis İkramlıklardan:

Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi

Şöyle, çay saatlerinizi lezzetlendirecek, tadı hiç ağır olmaayan, hazırlaması da pek pratik bir tarif mi arıyorsunuz? Tam yerine geldiniz. Yerken lokmalarınızı bitirmek istemeyeceğiniz irmikli tatlılar ile tanıştıralım sizi. Hem görünümü hem de enfes tadı ile lokmalık irmik tatlısını çok seveceğinize ve sık sık yapmak isteyeceğinize eminiz.

Hazırlaması da oldukça basit. Malzemeleri karıştırıp, hamurunu hazırladıktan sonra irmiğe buluyoruz, ardından kare şeklinde kesiyoruz ve fırına veriyoruz. Üzerine şerbeti döküyoruz. Şerbetini çekince tatlınız hazır! Fındık, fıstık ya da bademle süsleyebilir, dondurma ya da kaymakla servis edebilirsiniz. Bu nefis lezzeti hazırlamak için mutfaktan bekleniyorsunuz. Şimdiden ellerinize sağlık.

KAÇ
KİŞİLİK

7 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

25 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakın. Fırın tepsinizi yağlayın.

  2. Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp, kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin. Ardından içerisine birkaç damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

  3. Derin bir kaba; yoğurt, kabartma tozu, 1 su bardağı irmik, yumurta, vanilin ve sıvı yağı alın. Karıştırın. Unu ise alabildiğine ekleyip (yaklaşık 2 su bardağı), yoğurun. Sonucunda ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.

  4. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. 3 bezeye ayırın, her bezeyi rulo halinde yuvarlayın ve 2 cm kalınlığında kesin. Dilerseniz elinizle yuvalayarak da şekil verebilirsiniz.

  5. Ardından kalan 1 su bardağı irmiğe, kestiğiniz parçaların her tarafını bulayın ve fırın tepsinize aralıklı olarak dizin.

  6. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üst kısımları kızarana kadar pişirin.

  7. Tatlınız fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin ve ardından üzerlerine soğuk şerbeti dökün. Tepsinin üzerini örterek tam anlamıyla şerbetini çekmesini bekleyin. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi

Tatlılarınızın üzerine antep fıstığı serperek yanında dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.