Yemek.com
Farklı Tatlı Arayanlara:

Limonlu Dilimler Tarifi

Limon severler! Hadi gelin, size şahane bir süprizimiz var. Hep aynı tatlıları yemekten sıkılanlar, hadi siz de gelin. Bu tarif sizi de çok mutlu edecek. Damakları şenlendirecek bu tarifimiz, sunumuyla da oldukça şık. Limon severlerin bayıla bayıla yiyeceği, nefis mi nefis limonlu dilimler tarifi ile karşınızdayız. Ağızda dağılan kıyır kıyır bir hamur düşünün. Az şekerli olsun, dokusu ise kendine hayran bıraksın. Üzerine bir de limonlu enfes bir harç geliyor. Karşınızda limonlu dilimler tarifi!

Paylaşımlık bu nefis tarif özellikle çay saatlerinize, kalabalık misafirleri ağırladığınız akşam yemekleri sonrasına çok yakışacak türden bir tarif. Damağınızda hafif ekşi, hafif de şekerli bir lezzet bırakıyor. Misler gibi vanilya ve limon kokması da cabası. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, limonlu dilimler tarifimize buyur ediyoruz.

KAÇ
KİŞİLİK

10 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

35 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Tabanı için:

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 - 3 su bardağı un

Limonlu kısmı için:

  • 2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 2 adet limonun kabuğu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 adet yumurta
  • 2 paket vanilin
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle birlikte güzelce çırpın.

  2. Ardından içerisine tuzu ilave edin. Unu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.

  3. Hazırladığınız hamuru pişireceğiniz kalıbın büyüklüğünde merdane yardımıyla hafif unlu bir tezgahın üzerinde açın.

  4. Pişirme kabınızın (dikdörtgen ya da kare borcam veya kek kalıbı) tabanına yağlı kağıt serin ve açtığınız hamuru üzerine aktarın. Hamurun üzerinde çatal yardımıyla delikler oluşturun.

  5. Ardından hamurunuzu 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. 15-18 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Hamurunuz üzeri hafif kızarınca çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  6. Limonlu kısmı için; toz şeker ve yumurtaları güzelce çırpın.

  7. Ardından üzerine limonların suyunu, limon kabuklarını ve vanilini ilave edip çırpmaya devam edin.

  8. Üzerine eleyerek un ve nişastayı aktarın. Güzelce çırptıktan sonra dinlenen tart hamurunun üzerine limonlu karışımı güzelce yayın.

  9. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzeri sertleşince fırından alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  10. Tamamen soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.

Limonlu Dilimler Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.