Yemek.com
Kokusunda Huzur Var:

Limonlu Anne Kurabiyesi Tarifi

Öyle bir tatlı tarifi ki bu ancak anne elinden çıkınca güzelleşiyor ve anlam kazanıyor. Kim yaparsa yapsın, istersek dünyanın en ünlü pastanesinin kurabiyesini yemiş olalım hiçbir tat annemizin yaptığının yerini tutamaz. Tüm olay onların o maharetli ellerinde saklı. Ama tariflerinin de bazı püf noktaları yok değil. İlhamını annelerimizden aldık, onların o buram buram limon kokan kurabiyelerini hazırlamak için mutfağa girdik.

Kurabiyenin içine mutlaka yoğurt konmalı, sıvı yağ ve tereyağı bir arada kullanılmalı. Bu şekilde işte anne kurabiyesi olarak tanımladığımız hafif kek, hafif kurabiyemsi kıvamı elde etmiş oluyorsunuz. Misler gibi kokusunu limondan alan, buram buram ev kokan tarifimize davetlisiniz. Buyursunlar.

KAÇ
KİŞİLİK

2 tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

10 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2,5 - 3 su bardağı un

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Limonlu Anne Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktası

Kurabiyelerin çok büyük parçalar halinde olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde sıcaklığında etkisiyle yayılıp kocaman olacaklardır. Vanilya kokusunu daha fazla hissetmek isterseniz limon kabuklarını vanilya ya da bir miktar şeker ile ovun.

Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisinde tereyağı ve şekeri güzelce çırpın. Ardından sıvı yağ, limon suyu, yumurta ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.

  2. Ardından bu karışımın içerisine azar azar unu ilave edin. Kabartma tozunu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  3. Hazırladığınız hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Ardından küçük toplar halinde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.

  4. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi hafif değişene kadar yaklaşık 12-15 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.

Limonlu Anne Kurabiyesi Pişirme Önerisi

Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişecektir.