Yemek.com
Pastalara Kurabiyelere:

Limon Kreması (Lemon Curd) Tarifi

Bol limon aromalı; pasta, tatlı, kurabiyelerde dolgu olarak kullanabileceğiniz, kaşık kaşık yemek isteyeceğiniz nefis bir lezzet... Bu limon kremasını not edin, çok lazım olacak.

KAÇ
KİŞİLİK

1 küçük kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 6 adet yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı şeker (150 gr)
  • 1/2 su bardağı limon suyu (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/2 çay kaşığı vanilya esansı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (60 gr)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Limon Kreması (Lemon Curd) Tarifinin Püf Noktası

Metal karıştırıcı yerine silikon spatula veya karıştırıcı kullanarak kremaya metalik tat geçmesini önlemiş oluruz. 200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.

Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede yumurta sarıları, toz şeker, limon suyu ve limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kase, 1/3 su kaynayan tencereye oturtulur. Kıvam alana kadar silikon karıştırıcı ile karıştırılarak pişirilir.

  2. Kaşık batırılır, tersinden parmakla çizgi çekilir. Sos birleşmiyorsa ocaktan alınır. Vanilin ve tereyağı ilave edilip karıştırılır.

  3. Başka bir kaseye aktarıp üzerine değecek şekilde streçlenir. Soğumaya bırakılır. Tamamen soğuyunca kavanoza boşaltılır. Kapağı kapalı buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.