Yemek.com
Hazırlaması 5 Dakika:

Krem Brüle Tarifi

Özel davetler için daha iyi seçenek olduğunu düşünmüyorum. Sadece beş malzeme ile, beş dakikada en leziz şıklık... Krem brüle tarifine buyursunlar.

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

30 dakika

Bu tarif Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 2 su bardağı çiğ krema
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü (veya 1 paket vanilya)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (üzeri için)

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Bir sos tenceresine krema, vanilya ve tuzu alıp ısıtın.(Asla kaynamasın.) Bir karıştırma kabında şeker ve yumurta sarılarını şeker eriyene kadar çırpın. Bu karışımı ısınan kremanın dörtte birini ekleyip hızla karıştırın. Ardından tüm malzemeyi birleştirin.

  2. Hazır olan kremayı 180 ml lik 4 adet fırına dayanıklı kaseye paylaştırın.(Sufle kapları da olur.)

  3. Kaselerinizi fırın tepsisini alın ve tepsinin içerisini yarısına kadar sıcak su ile doldurun. Ve önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelince krem brülelerinizi buzdolabına alın ve en az bir gece buzdolabında soğutun.

  4. Servis yapmadan önce üzerine ince bir tabaka şeker serpin ve pürmüz yardımıyla üzerini yakın. Eğer pürmüzünüz yoksa 30 gram kadar şekeri tavada eritip tatlılarınızın üzerine paylaştırın. Afiyet olsun.