Yemek.com
Kocaman Kabarır:

Kolay Sade Kek Tarifi

Yemelere doyamayacağınız, nefis mi nefis, çay saatlerinize çok yakışacak kolay sade kek tarifi ile karşınızdayız! Canınız yapımı kolay ve kocaman kabaran bir kek çektiğinde elinizin gideceği ilk tariflerden biri o. Hayallerinizde yumuşacık dokulu, kocaman kabarmış, lezzeti herkesi kendine hayran bırakacak bir kek tarifi varsa, aradığınız kek tarifi karşınızda. Kolay sade kek tarifi, tarif defterlerinizin vazgeçilmezlerinden biri olmaya da aday!

İçerisinde buluna soda sayesinde kocaman kabarıyor. Yumurtaları oda sıcaklığında kullanmamız nedeniyle de şahane bir kıvamı ve kabarıklığı oluyor. Tam ölçülü kolay sade kek tarifi piştikten sonra çökmüyor, içi de tam kıvamında oluyor. Şimdiden ellerinize emeklerinize sağlık diyor, kolay sade kek tarifimize buyur ediyoruz.

KAÇ
KİŞİLİK

12 dilim

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

40 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu (200 ml.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 - 5,5 su bardağı un

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları genişçe bir kabın içerisinde kırın ve üzerine toz şeker ilave edin. Kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.

  2. Ardından süt, sıvı yağ, maden suyu, vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin.

  3. Kabartma tozunu ilave edin. Unu da azar azar ilave ederek çırpma işlemini sürdürün. Akışkan kıvamlı bir kek harcı elde edin.

  4. Unlanmış ve yağlanmış kek kalıbına harcınızı aktarın. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

  5. Kekiniz pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğutun. Soğuyunca dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!