Yemek.com
Her Öğüne Uygun:

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi

Sabah kahvaltılarında, öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde yer alabilen yegane tariflerden biridir pide. İç harcındaki değişikliklerle her öğüne uygun hale getirilebilen bu nefis hamur işine hepimiz bayılıyoruz! O halde evde nefis bir pide yapmak istiyorsanız, bol iç malzemesi, çıtır çıtır hamuru ve fırında balon gibi şişen bu pide tarifine sofralarda yer açın!

İtalyan mutfağında ''Calzone'' olarak bilinen kapalı pizza tarifinin hamurundan esinlenerek hazırlanan bu nefis kapalı pide tarifini her öğün için hazırlamanız mümkün. İç malzemesini değiştirerek ister kahvaltıya, ister öğle yemeğine, isterseniz de akşam yemeğine bu nefis pide tarifini hazırlayabilirsiniz. Gevrek pide sevenlerin favorisi olacak bu tarifin yanına ev yapımı nefis bir ayran ya da mis kokulu demlenmiş bir çay pek de güzel gider. Malzemeler hazırsa, bu nefis kapalı pide tarifini hazırlamaya ne dersiniz? Şimdiden afiyet olsun!

Lezzetli ve çıtır çıtır hamuruyla sofralarınıza konuk olacak kavurmalı kaşarlı pide tarifinin videosunu aşağıya ekliyoruz, şimdiden afiyet olsun!

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

12 dakika

Bu tarif Yemek.com şefi tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 4 yemek kaşığı kavurma
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir karıştırma kasesinde instant maya, şeker ve ılık suyu karıştırın. 3-4 dakika kadar bekletip mayanın aktif olmasını bekleyin.

  2. Ilık suyla açtığınız mayanın üzerine unu ve tuzu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvama gelen hamurun üzerini bir bez veya streç filmle kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.

  3. Mayalanmış olan hamurun üzerine bastırarak gazını alın ve hamuru tezgaha kotup 4 ayrı beze olacak şekilde bölün.

  4. Bezelerden birini unlanmış tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açın.

  5. Açtığınız hamurun bir tarafına kavurma ve rendelenmiş kaşar serpiştirin.

  6. Kalan boş kısmı malzemelerin üzerine yarım ay olacak şekilde kapatın. Kenarlara şekil vererek hava almayacak şekilde kapandığından emin olun.

  7. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek kontrollü olarak yaklaşık 12 dakika pişirin.

  8. Kızarmış ve kabarmış olan pidelerin üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, sıcak olarak servis edin.