Yemek.com
Kavanozda Uzun Süre Saklanır:

Katı Yağsız Tuzlu Kurabiye Tarifi

Demini almış, ince belli bardakta gelen rengi harika bir çaya kim hayır diyebilir. Hele ki yanında böyle nefis ve üstelik de katı yağsız tuzlu kurabiyeler varsa. Hazırlaması da pişirmesi de oldukça hızlı ve pratik olan bu tarifi, çay demlenene dek yapabilir ve hem kendinize hem de misafirleriniz afiyetle sunabilirsiniz. İçerisinde katı yağ olmamasına rağmen kıvamı da şahane! Karşınızda kavanozda uzun süre saklayabileceğiniz nefis mi nefis katı yağsız tuzlu kurabiye tarifi!

Evde her zaman bulunan malzemelerle, böyle kıyır kıyır ağızda dağılan bir tuzlu kurabiye pişirmek çok keyifli. İçerisindeki sirke sayesinde de hem kıvamı nefis oluyor hem de uzun süre tazeliğini koruyor. Hadi o zaman şimdiden ellerinize sağlık diyelim ve misler gibi kokusuyla çay saatlerinizi lezzetlendirmeye geliyor. Afiyetler olsun, lezzeti de bol olsun.

KAÇ
KİŞİLİK

28 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı susam

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Katı Yağsız Tuzlu Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Mısır nişastası yerine buğday nişastası da koyabilirsiniz. Elma sirkesi yerine üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırıp, güzelce yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.

  2. Hazırladığınız hamuru düz bir zeminde ellerinizle ya da bir merdane yardımı ile açın, biraz sert bir hamur olduğu için çok ince açmaya çalışmayın.

  3. Bir çay bardağı ile keserek yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.

  4. Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!