Yemek.com
Bir Top Ferahlık:

Karpuzlu Dondurma Tarifi

İncecik kıyafetler, başlanan diyetler, dolaptaki zeytinyağlı yemeklerin artışı... Yazın gelişinin başlıca işaretlerini okudunuz. Tüm bunlara güneşin tüm sıcaklığıyla ortalığı kasıp kavurmasını da ekleyelim. Bunlar bir yana yazın gelişinin bir göstergesi daha var. İlk karpuz çekirdeğinin ayağımıza yapışması elbette.

Bir oturuşta tek başımıza tümünü yiyebilecek kadar çok seviyoruz karpuzu. Yanına biraz peynir, biraz da ekmekle muhteşem bir akşam yemeği bile oluyor. Faydalarına hiç girmeyelim. Say say biteremeyiz. Onu dilim dilim kesip, yemeye alışmış olsak da dondurma haliyle ayrı bir enfes oluyor.

Malum, kış gelince çok özleyeceğiz. O yüzden şimdiden tatlı mı tatlı karpuzları değerlendirme, yemelere doyamama zamanı. Kısacası karpuzlu dondurma zamanı!

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 5 dilim karpuz
  • 1/2 paket krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı şeker

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın.

  2. Kremanızı katı bir kıvam alana kadar el blenderı yardımıyla çırpın.

  3. Karpuzu blenderınızın içerisine alın ve ezilene kadar karıştırın.

  4. İyice ezildiğinde içerisine krema, süt ve şekeri ilave edin. Şeker içinde eriyene kadar karıştırın.

  5. Şeker iyice eridiğinde karışımı saklama kabına aktarın. Derin dondurucuda yaklaşık 3 saat soğumaya bırakın. Yarım saatte bir dondurmanızı mutlaka karıştırın.

  6. Donup, dilediğiniz kıvama geldikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla dondurmalarınızı çıkarın ve servis edin.

Karpuzlu Dondurma Tarifinin Servis Önerisi

Eğer varsa dondurmanızı dondurma kalıplarına aktararak dondurabilir, o şekilde servis edebilirsiniz. Top top servis ederken üzerini nane ve karpuz çekirdekleriyle süsleyebilirsiniz.