Yemek.com
Ağızda Dağılan Enfes Lezzetiyle:

Kakaolu Un Kurabiyesi Tarifi

Gördüğünüz an canınızın çay istemesine sebep olacak, tam lokmalık, ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiyemiz var. Kakaolu un kurabiyesi, hem evde bulunan malzemelerle hazırlanabilmesi hem de çok pratik olması sebebiyle favorileriniz arasına girmeye hazır. Lezzetini sadeliğinden alan, yapılışı çok pratik ve çocuklarla da yapması çok zevkli ve eğlenceli olan nefis bir tarif.
Biraz un, biraz pudra şekeri ve kakao ile bu nefis lezzete ulaşmanız çok kolay. Hadi şimdiden ellerinize sağlık.

KAÇ
KİŞİLİK

34 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

20 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5-2 su bardağı un

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç gerekli olan malzemeleri bir yoğurma kabına alıp, bir spatula yardımıyla ya da elimizle güzelce karıştıralım.Ardından unu azar azar ilave ederek, pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

  2. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve elinizle yuvarlayıp uzatarak uzun rulo haline getirin.

  3. Hazırladığınız bu ruloyu bıçakla iki parmak aralıklarla verev olarak kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın.

  4. Üstlerine çatalla şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 20 dakika boyunca kontrollü olarak pişirin ve soğuduktan sonra bir servis tabağına alıp, servis edin.