Yemek.com
Ekmekler Hazırlansın:

Kahvaltılık Cevizli Peynirli Ezme Tarifi

Şöyle sofrayı baştan başa donattığınız kahvaltı sofralarını sevmeyen var mı? Yumurtalı ekmek, menemen, çeşit çeşit peynir, zeytin, söğüş salatalık ve domates yanına çok yakışacak ve sofraya lezzet katacak yıldızlardan bu kez kahvaltılık cevizli peynirli ezme var. Kahvaltılık tariflerin en pratiklerinden bir ezme tarifi hazırlıyoruz. Üstelik az malzemeli, sadece birkaç dakika içinde hazır hale geliyor.

Kahvaltılık ezme hazırlayanlar eğer farklı dokunuşlarla denemek ister, artan peynirleri değerlendirmek isterse bu tarif mükemmel bir seçenek. Buzdolabında muhafaza edebileceğiniz bu kahvaltılık ezme için sadece 5 dakika yeterli olacak! E haydi ekmekler kızarsın, çay demlensin, sofraya buyurun!

KALORİ:1 porsiyon için1642/kcal
1 porsiyon için;
  • 56 gram protein
  • 22 gram karbonhidrat
  • 149 gram yağ
*Bu değerler kullandığınız malzeme cinsine ve ölçülere göre değişiklik gösterebilir. Uygulayacağınız diyet planlarınızda uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 orta boy kavanoz

HAZIRLAMA
SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 1 kase ceviz içi (130-150 g)
  • 1 kase beyaz peynir (100-125 g)
  • 250 gram salça (biber ve domates karışık)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Kahvaltılık Cevizli Peynirli Ezme Tarifinin Püf Noktası

Kalori hesabı bir kavanoz için hesaplanmıştır.

Nasıl Yapılır?

  1. Cevizleri bir mutfak robotunda 8-10 saniye kadar çok ince olmayacak şekilde çekin.

  2. Üzerine salçayı ve ufak parçalara ayırdığınız peyniri ekleyip güzelce karıştırın. Dilerseniz yoğurabilir veya bir spatulayla karıştırabilirsiniz.

  3. Karışım homojen hale geldikten sonra üzerine kekik ve zeytinyağını ekleyin.

  4. Tekrar karışım birleşinceye kadar yoğurun veya karıştırın. Dilediğiniz kadarını bir kavanoza alın, üzerine zeytinyağı koyun ve buzdolabında muhafaza edin.

  5. Servis edeceğiniz kadarını tabağa alıp yayın üzerine zeytinyağı dökün. Arzuya göre ceviz ve kekik ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!