Yemek.com
Yemekyolculuğu’ndan:

İskoç Bisküvisi Tarifi

Batı mutfağında “shortbread” adı verilen yumurtasız bir kurabiye türü vardır. Yumuşaklığını bol tereyağlı olmasına borçlu “shortbread”lerin ünlü bir tanesi de İskoç Bisküvisi. İçerisinde pirinç unu bulunan İskoç Bisküvisi, yumuşak ve ağızda dağılan kıvamıyla çay saatlerine yakışacak bir ikramlık.

KAÇ
KİŞİLİK

20 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ

50 dakika

Bu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 125 gram toz şeker
  • 100 gram pirinç unu
  • 260 gram un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da aynı oranda vanilya şekeri)
  • 1 tutam tuz

Servis için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

İskoç Bisküvisi Tarifinin Püf Noktası

Bu tarifte tereyağının oda ısısında olması malzemelerin bütünleşmesi açısından önemli. Soğuk tereyağıyla hazırlarsanız aynı sonucu vermeyecektir.

Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 150 derecede ısıtın.

  2. Bir karıştırma kabında yumuşak tereyağı ve toz şekeri iyice bütünleşene kadar mikserle çırpın.

  3. Tereyağı-şeker karışımına un, pirinç unu, vanilya ve tuzu ekleyin ve hızla yoğurun. Malzemeler bütünleşip yumuşak bir hamura dönüşünce yoğurmayı bırakın.

  4. 30-32 cm. çapında yuvarlak bir fırın tepsisinin tabanını ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsinin ortasına koyarak ellerinizle kenarlara doğru yayın. Kurabiye hamurunun tepsinin tamamına eşit biçimde yayılmasını sağlayın.

  5. Önceden ısıttığınız fırında 50-55 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeyi hemen fırından alarak serin bir yerde bir saat kadar dinlendirin.

  6. Soğuyup dinlenen kurabiyeleri bıçakla kare dilimlere bölün. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

İskoç Bisküvisi Tarifinin Servis Önerisi

Yuvarlak tepside pişirdiğiniz İskoç bisküvisini arzu ederseniz pasta şeklinde dilimleyebilir, üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis edebilirsiniz.